Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Suport pentru agricultori

Suport pentru agricultori imprimare

13.08.2020     213 

 

  SUPORT PENTRU AGRICULTORI

 În cadrul întrunirii de lucru, cu participarea primarilor UTA, a producătorilor agricoli din raion a fost prezentată informația privind rezultatele evaluării culturilor cerealiere de prima grupă, modalitatea de accesare la subvențiile alocate de Guvern pentru diminuarea consecințelor secetei și a grindinii, precum și mersul evaluărilor și întocmirea rapoartelor privind starea culturilor de grupa II.

 În cuvântul de deschidere a întrunirii, vicepreședintele raionului, Emil Pupăzan i-a îndemnat pe producătorii agricoli să depună în timp util cererile pentru subvenții. Facem apel către autoritățile publice locale de nivelul I, antreprenori, agricultori să aplice rapid pentru a primi banii alocați de Guvern în scopul diminuării barem parțiale a consecințelor secetei și altor calamități naturale, a spus dumnealui. Este vorba de sumele alocate pentru acoperirea pierderilor culturilor cerealiere de prima grupă. Totodată, vă mai aducem la cunoștință că, recent, conducerea țării a dat asigurări fermierilor agricoli că și deținătorii terenurilor semănate cu porumb și floarea-soarelui vor fi susținuți de autorități. În concluzie, voi sublinia, că statul va acorda ajutor financiar pentru toate ramurile din agricultură, dar în măsura posibilităților bugetare, reieșind din mijloacelor financiare reale, a subliniat vicepreședintele Emil Pupăzan.

 Șefa direcției agricultură, economie și relații funciare, Larisa Vâlcu, a dat explicațiile de rigoare vis-à-vis de Regulamentul privind modul de acordare a compensațiilor pentru diminuarea consecințelor secetei și grindinii asupra recoltei anului 2020. Participanții la întrunire au primit răspuns la întrebările adresate, cu referire la diverse aspecte ale modului de acordare a suportului material.  

Text și imagini: Ion Doru

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin