Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Drumuri bune in localitatile raionului

Drumuri bune in localitatile raionului imprimare

09.06.2020     656 

 

                DRUMURI NOI ÎN LOCALITĂȚILE RAIONULUI

 Zilele trecute, locuitorii satului Cârpești și ai comunei Antonești au trăit un prilej de bucurie și satisfacție multașteptată: aici au fost date în folosință drumuri noi, reparate și acoperite cu asfalt. La eveniment au fost prezenți președintele și vicepreședintele raionului, Anatoli Ichim și, respectiv, Andrei Ciobanu, reprezentanții autorităților locale, ai antreprenorului-executor al lucrărilor.

 Potrivit șefului direcției raionale construcții, transport, dezvoltare regională și locală, Valeriu Mocanu, este vorba de drumul local L-670 R-34 Antonești-Leca, cu o lungime de 1,2 km, pentru reparația și asfaltarea căruia, din Fondul rutier al raionului au fost cheltuiți 2,1 mln lei. În opinia primarului comunei, Ion Isac, acum e important ca locuitorii satelor Antonești și Leca să manifeste o atitudine grijulie, gospodărească, pentru a menține drumul în stare bună. 

 De asemenea, și locuitorii satului Cârpești au de acum înainte un drum reabilitat și renovat cu suportul material al Consiliului raional, cu o lungime de 1.9 km, pentru care a fost alocată suma de 3,8 mln lei-L-603 R-35 Lărguța-Cârpești. Primarul localității, Ion Bâzu a declarat că reabilitarea drumului facilitează accesul  locuitorilor spre centrul raional și, implicit, Chișinău, pe întreg parcursul anului.

 De menționat că anterior, de o reparație și asfaltare a drumului G-132 L-609 Taraclia-Plopi, cu o lungime de 1,2 km, pentru care lucrări, din Fondul rutier au fost valorificați 1,7 mln lei, au beneficiat locuitorii satelor comunei Plopi.

Text și imagini: Ion Doru

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin