Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Ziua culturii nationale la Cantemir

Ziua culturii nationale la Cantemir imprimare

16.01.2020     474 

 

 ZIUA CULTURII NAȚIONALE, MARCATĂ LA CANTEMIR

 Miercuri, 15 ianuarie, când s-au împlinit 170 de ani din ziua nașterii marelui nostru poet, Mihai Eminescu, în R.Moldova și în România, a fost marcată Ziua Culturii Nationale.

 În semn de omagiu al poetului Mihai Eminescu, și la Casa raională de cultură „Nicolae Sulac” din Cantemir a avut loc o manifestare, cu participarea colectivelor artistice din raion, au fost înmânate semne de gratitudine mai multor angajați și susținători ai activităților culturale, oameni de cultură din județul Bacău.

 Cu un cuvânt de felicitare către angajații structurilor din domeniul culturii din raion s-a adresat vicepreședintele raionului, Iurie Mihăescu. Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de evoluarea colectivelor artistice “Doina Prutului”,             “Pe aripile vântului”,  “Mocăncuța”,”Soacrele” ș.a.

În imagini: oamenii de cultură sunt felicitați de către vicepreședintele raionului, Iurie Mihăescu; evoluează orchestra de muzică populară “Doina Prutului”, colectivul etnofolcloric ”Soacrele”.        Foto: Ion Doru

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin