Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Campania de prevenire a incendiilor

Campania de prevenire a incendiilor imprimare

11.01.2020     481 

 

     CAMPANIA DE PREVENIRE A INCENDIILOR

 În data de 11 ianuarie 2020, angajaţii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență(IGSU) şi Inspectoratului General al Poliției(IGP) au desfășurat activităţi de informare a populației, cu precădere-păturile social-vulnerabile întru prevenirea incendiilor şi intoxicaţiilor cu monoxid de carbon în raionul Cantemir. În acest scop, în ajutorul colaboratorilor SSE, ai IP Cantemir au sosit colaboratori ai IGSU și IGP din capitală(în frunte cu colonelul IGSU, Vitalie Rudico), care, în comun cu angajații din structurile raioanelor Cantemir, Cahul și Taraclia au avut o întâlnire cu conducerea raionului. Președintele raionului, Anatoli Ichim, a menționat că scopul campaniei în cauză este unul nobil:de a preîntâmpina riscurile, a sensibiliza societatea asupra respectării regulilor de exploatare a surselor de încălzire. Apoi, repartizați în 9 grupuri mixte, angajații s-au deplasat în satele din raion, pentru a preîntâmpina oamenii despre riscurile situaţiilor excepţionale. Instruirile au vizat oamenii cu mulţi copii, persoanele cu dezabilităţi, bătrânii singuratici. Pompierii, salvatorii, poliţiştii, angajați ai structurilor responsabile de alimentarea cu energie electrică, gaze naturale, ghidați de reprezentanții autorităților publice locale, asistenți și lucrători sociali din teritoriu au vizitat familii din 43 din cele 51 localități (27 primării) din raion, în celelalte localități populația fiind atenționată în perioada 3-4 ianuarie a.c.

 După cum a declarat șeful SSE Cantemir, Roman Cipelaga, maior al s/i, o atenţie sporită specialiştii au acordat surselor de încălzire, canalelor de evacuare a fumului, stării instalaţiilor şi aparatelor electrice. Pompierii şi poliţiştii au împărţit pliante informative, iar în unele case au instalat detectoare de fum pentru a proteja oamenii de riscul intoxicaţiilor cu monoxid de carbon.

 Acțiuni similare s-au desfășurat și în alte raioane.Potrivit datelor IGSU, în teren au activat 50 de grupuri mixte(cca 140 de salvatori şi poliţişti).De la începutul a.c., pompierii şi poliţiştii au reuşit să instruiască în domeniul securităţii antiincendiare, oameni din  peste 15 mii de gospodării din 446 de localităţi din ţară, iar activităţile comune urmează să fie desfăşurate în toate raioanele țării.

  Ion Domenco, secretarul CSE raionale

 

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin