Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Ultimul sunet in scoli

Ultimul sunet in scoli imprimare

03.06.2019     846 

 

          ULTIMUL SUNET, ULTIMUL CAREU…

           A rămas deja în istorie anul de învățământ 2018-2019:în ultima zi a lui Florar, în toate instituțiile școlare din raionul Cantemir a răsunat ultimul sunet, care pentru unii înseamnă o vacanță plăcută, iar pentru absolvenții claselor a IX și a XII-începutul examenelor. Încă o amintire s-a adunat și în buchetul colectivului pedagogic din gimnaziul “Mihail Sadoveanu” din Hănăseni, Cantemir, a răsunat ultimul sunet al clopoțelului și pentru cei 33 de absolvenți ai ciclului gimnaziul de aici. Elevii, profesorii și părinții au fost copleșiți de emoții pline de bucurie, dar și de tristețe în același timp.Oricum, a fost o atmosfera de sărbătoare, cei mai buni elevi fiind premiați, de către directorul Serghei Zacon, cu Diplome și semne de gratitudine, au fost și cuvinte frumoase, de recunoștință pentru profesori, prima învățătoare, părinți, discursuri emoționante, cu lacrimi de bucurie, cu multe buchete de flori, dansuri, cântece și versuri inspirate.

       Cuvinte de felicitare pentru absolvenți, pentru întreg colectivul au avut directorul gimnaziului, Serghei Zacon, directorul-adjunct, Maria Popa, vicepreședintele raionului, Ion Dimcea, din partea părinților a vorbit Cornelia  Nicolau, care le-au urat succese în susținerea examenelor, menționând faptul că este un test, un jalon  important, de promovare în viață. Elevii și părinții le-au mulțumit profesorilor pentru muncă asiduă, de zi de zi, alături de copii, pe care i-au îndrumat în viață,  i-au învățat și le-au împărtășit cu bucurie din experiența lor.

       Careul solemn s-a încheiat cu ultimul sunet de clopoțel urmat de aplauze și zâmbete de bucurie pentru o nouă etapă în viața colectivului gimnaziului, în care în 2018-2019 și-au făcut studiile 320 de copii din comuna Pleșeni.  

 Text și imagine: Ion Doru

 

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin