Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  CENTRU MULTIFUNCTIONAL, LA CANTEMIR

CENTRU MULTIFUNCTIONAL, LA CANTEMIR imprimare

15.10.2018     1275 

 

 

CENTRU MULTIFUNCȚIONAL, LA CANTEMIR

Locuitorii din raionul Cantemir, dar și din alte raioane ale țării vor uita de orele pierdute la Serviciul Cadastral, Registru sau Starea Civilă. Un nou centru multifuncţional a fost, inaugurat, miercuri, 03 octombrie, în orașul Cantemir, unde solicitanții pot beneficia deja de cca 1000 de servicii publice. Agenţia Servicii Publice(ASP) a investit mijloacele necesare pentru construcţia din temelie a instituției, iar ghişeul unic, situat în centrul urbei, are amenajată şi o parcare.

La evenimentul prilejuit de inaugurarea Centrului multifuncțional de prestare a serviciilor publice după principiul ghișeului unic au participat deputatul Elena Bacalu, Sergiu Răilean, directorul ASP, Pavel Șincariuc, șef direcție ASP, conducerea raionului, reprezentanți ai autorităților publice locale. “Azi deschidem un nou centru multifuncțional, primul pe care l-am construit din temelie. Aici locuitorii raionului Cantemir și nu numai, pentru că am exclus principiul teritorial, vor putea veni să acceseze serviciile publice într-un singur loc, în condiții decente”, a declarat directorul Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean. El a dat asigurări că instituția pe care o reprezintă va continua să îmbunătățească procesul de prestare a serviciilor publice. În cadrul evenimentului, Elena Bacalu a remarcat investițiile pe care le-a făcut Guvernul Filip pentru a dezvolta Republica Moldova. “Se schimbă la față și sudul țării. Cu eforturile comune ale Guvernului, ale Consiliului raional, ale serviciilor raionale s-a reușit o realizare destul de bună și necesară pentru că ne dorim să scoatem birocrația din domeniul serviciilor publice”, a menționat deputatul. Iar președintele raionului Cantemir, Andrei Ciobanu, a precizat că odată cu lansarea Centrului Multifuncțional Cantemir populația din regiune va beneficia de servicii publice la nivel european.

Situat pe strada Basarabia 4, Centrul Multifuncțional Cantemir dispune de 18 operatori instruiți pentru a presta servicii publice la cel mai înalt nivel. Aici cetățenii vor fi deserviți în domeniile: înregistrării și evidenței populației, înregistrării și licențierii unităților de drept, înregistrării și evaluării bunurilor imobile. Doritorii pot solicita aici și preschimbarea permisului de conducere. Centrul Multifuncțional Cantemir prevede condiții la nivel înalt atât pentru vizitatori, cât și pentru angajații Agenției. La intrare, cetățenii vor găsi zona de informare, unde pot solicita asistența necesară, iar în zona de prestare a serviciilor sunt amplasate ghișeele unde solicitanții pot depune cererile și ridica documentele confecționate. Deservirea cetățenilor se efectuează în baza rândului electronic. Totodată este disponibilă și programarea prealabilă la toate serviciile ASP.

Precizăm că Agenția Servicii Publice va deschide centre multifuncționale în toate raioanele țării.

 

Text și imagini: Ion Doru

 

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin