Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Inaugurare Festival Martisor, la Cantemir

Inaugurare Festival Martisor, la Cantemir imprimare

02.03.2018     1097 

 

MĂRȚIȘORUL A POPOSIT ȘI  LA CANTEMIR

  Inaugurarea cu succes, în prima zi de Martie, a prestigiosului Festival muzical „Mărțișor”, care vestește sosirea Primăverii, pe scena Casei de cultură „N.Sulac”,  vine să confirme o dată în plus că moldovenii știu și pot să mențină și să dezvolte frumoasele tradiții culturale. Evoluarea formațiilor artistice-Glia și Meteorit din comuna Pleșeni (conducători Natalia și, respectiv, Mirela Bolocan), Sălcioara din comuna Ciobalaccia (Valeriu Ichim), La stână, Cârpești(Larisa Argint), Pe aripile vântului, comuna Ciobalaccia (Ana Talasimov), Soacrele, comuna Ciobalaccia (Vera și Vasile Lipcan) și Melancolie, Vișniovca(Mihail Sârbu)-a fost una inspirată, relevantă, agenda fiecărui ansamblu conținând cântece și dansuri, obiceiuri originale, autentice, care prevestesc trezirea la viață, după lungul somn de iarnă a naturii, sosirea frumosului anotimp.

 Colectivele artistice au bucurat inima și sufletul (puținilor, totuși!), spectatori din sala de concert a căminului cultural. Ca un fir roșu prin discursul moderatorului evenimentului-directorul Casei raionale de cultură, Ion Roșu-a trecut ideea primăverii „…harnice și darnice/Care ne împarte tuturor/Câte-un dor, și-un mărțișor”, acest simbol al fericirii,bunătății,bunăstrării.

 În semn de prețuire a dăruirii artiștilor, specialist principal, Serviciul Culturii, Tudor Nechit, a înmânat Diplome și semne de gratitudine conducătorilor colectivelor-participante, adresând cuvinte de alese felicitări, din partea conducerii raionului, tuturor cantemirenilor cu sosirea primăverii, a Zilei de 8 Martie.

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin