Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Martisoare in prima zi de primavara

Martisoare in prima zi de primavara imprimare

01.03.2018     1140 

  

   MĂRȚIȘOARE, ÎN PRIMA ZI DE PRIMĂVARĂ

  În prima zi de primăvară, chiar dacă iarna nu se dă bătută,  ne-am trezit cu toții cu gândul la un mărțișor din partea celor dragi, dăruit cu tradiționala urare: „Un dulce  mărţişor şi un ghiocel ţi-am dăruit/, să ştii că primăvara a venit!”.

 Disdedimineață, mai mulți cantemireni au fost plăcut surpinși de gestul angajaților Inspectoratului de Poliție, care i-au întâmpinat pe trecători cu zâmbet și cuvinte de felicitare, dăruindu-le câte un mărțișor, care reprezintă un simbol al Primăverii, un obiect ce aduce noroc(în imagine).

 Tradițional deja, Direcția Generală Învățământ a vernisat în holul clădirii Consiliului Raional o expoziție de alese mărțișoare, la fel întâmpinându-i pe angajații Consiliului raional, serviciilor de aici cu urări de bine, după care le prindeau la piept câte un mărțișor. La expoziție și-au dat concursul colectivele Centrului de Creație a Copiilor, precum și cca 20 de instituții preuniversitare din localitățile raionului(în imagini).

 Tradiţia la români spune că mărţişorul trebuie legat la răsăritul soarelui, în prima zi a lunii martie. El se poartă de la 1 martie până când se arată primăvara, se aude cucul cântând, până înfloresc cireşii ori trandafirii, până vin berzele sau rândunelele. După, mărţişorul nu se aruncă, ci se leagă de un trandafir sau de un pom înflorit, ca să ne aducă noroc. Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin