Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Concurs Bravo, Bravissimo

Concurs Bravo, Bravissimo imprimare

20.02.2018     1151 

CONCURSUL ÎNDRĂGOSTIȚILOR, „BRAVO-BRAVISSIMO

 Ajuns la cea de-a VI-a ediție, Concursul „Bravo-Bravissimo”, cu un variat și interesant program de divertisment-dansuri, melodii, teatru etc-, desfășurat cu regularitate de către Consiliul Raional (Serviciul cultură) Cantemir și Casa raională de cultură „N.Sulac”, a devenit un eveniment cultural de anvergură, la care participă un număr tot mai mare de concurenți din localitățile cantemirene, dar și din raioanele vecine, din județul Bacău, România.

  După cum ne-a relatat vicepreședintele raionului, Ion Dimcea, președintele juriului, cele 7 cupluri - 2 din municipiul Moinești, câte una din comuna Poduri, județul Bacău și raionul Leova și 3 din raion-Hănăseni, Ciobalaccia și Cantemir- au demonstrat aptitudini, har și talent,  creativitate, ingeniozitate, inteligență, coregrafie și, evident, frumusețe, astfel, încât publicul spectator a avut parte de o seară de vis, așa precum și se cuvine în luna Dragostei, spectacolul fiind axat și pe apropiata sărbătoare națională a românilor, Dragobetele. Și dl Ioan Nemirceag, profesor, conslier municipal Moinești a apreciat înalt prestația concurenților, menționând importanța dezvoltării și extinderii colaborării în diverse domenii dintre cele două localități înfrățite-Cantemir și Moinești, comunele Cania și Poduri.

 Programul concursului, moderat cu iscusință de către Ariadna, Dumitru și Anatol, a inclus creații proprii, dansuri, pantomime, versuri și cântece inspirate despre cel mai frumos, sublim sentiment al omenirii-dragostea, genericul activității fiind “Iubirea este Viață și Viața e Iubire”, pauzele dintre cele 6 probe-artistică, perspicacitate, dansuri și colaj de melodii, coregrafie, proba suporterilor și(în premieră!)masa romantică - fiind reușit completate cu evoluarea artiștilor amatori-interpreții Irina Bârcă, Alina Muncilă, Dumitru Cojocaru, Ion Munteanu ș.a.

 Evident, juriului nu i-a venit tocmai ușor să aprecieze evoluția concurenților, or, fiecare cuplu s-a remarcat printr-un artistism de valoare. Într-un final, secretariatul evenimentului(Olesea Rusu și Sergiu Corneiciuc) a adus la cunoștință punctajul acumulat, din care a reieșit că Trofeul „Bravo-Bravissimo”,ediția 2018, a revenit perechei Daniela Muranevici și Gheorghe Nițică, elevi ai LT „D.Cantemir”, Cantemir. Președintele juriului, Ion Dimcea, vicepreședintele raionului, Sergiu Butuc, șeful Serviciului Cultură, Sergiu Toderici, consilierul municipal Moinești, Nini Pascalini au înmânat, în aplauzele asistenței, fiecărui participant Diplome, trofee, buchete de flori, medalii și cadouri. În premieră(!),consilierul Consiliului raional Cantemir, Adela Popa, a înmânat 3 premii speciale, Diplome și cadouri din partea președintelui raionului, Andrei Ciobanu. Participanții s-au învrednicit de premii și cadouri și din partea sponsorilor-Consiliul raional, primăriile Cantemir și Cania, Agenția de Turism Tudor&Oli Tur (Parascovia Rusu), SRL Dal Franc, persoanele fizice Tatiana și Sergiu Butuc, Aculina și Valeriu Perjeru, Ana și Anatolie Apetri, Svetlana și Sergiu Beșleagă, Vladimir Gudumac, Anatol Coval, Vasile Buză, Ghenadie Culicovschi, Emilia Goropceanu, Iulia Miron,Maria Corja, familiile care au găzduit oaspeții de dincolo de Prut ș.a.

 Seară de neuitat a culminat cu o Horă a Prieteniei, în inelul căreia s-au prins cele 7 cupluri- Cristina și Dan, Ana-Maria și Marius, Bianca și Vlad, Daniela și Gheorghe, Elena și Andrei, Alexandra și Valentin, Cristina și Maxim-, organizatorii și producătorii evenimentului.

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin