Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Campanie de informare

Campanie de informare imprimare

29.01.2018     1018 

 EȘTI MAI ÎN SIGURANȚĂ, DACĂ AI ALĂTURI POLIȚISTUL

 Mult mai în siguranță se vor simți de acum înainte copiii și părinții lor din localitățile cantemirene, care zilele trecute i-au avut ca oaspeți dragi pe angajații Inspectoratului de Poliție (IP) Cantemir. S-a întâmplat în cadrul campaniei de informare și sensibilizare destinată copiilor, desfășurată de către angajații IP și anume-ai Secției Securitate Publică (comisar principal-locotenent-colonel Boris Sava), în comun cu Departamentul Trupelor de Carabinieri.

  Scopul activității în cauză constă în familiarizarea cetățenilor și, în primul rând, a copiilor cu regulile de siguranţă menite să asigure gradul de protecţie şi siguranţă personală, inclusiv în drum spre şcoală sau în timpul aflării la săniuș, pe gheață ș.a.m.d. Polițiștii din sectoarele Cociulia (șef-Anton Tomiță), Baimaclia (Iurie Derivolcov) și Cantemir (Tudor Căpățână) le-au dat sătenilor recomandări, sfaturi prețioase vis-à-vis de faptul cum să se comporte pe drumul acoperit cu zăpadă, ghețuș, pe gheața fragilă a râurilor și lacurilor, cum să reacţioneze la apariţia unor situaţii de risc, cine sunt cei care pot să-i salveze, cum să le întindă o mână de ajutor, în final fiindu-le repartizate pliante informative cu recomandări utile. Au fost bucuroși de vizită și oamenii în vârstă din localitate, ajutați de către angajații IP prin gospodărie.

 

  Elevii  Gimnaziului din satul Enichioi au declarat că vizitele în teritoriu ale angajaților IP sunt binevenite, ei rămânând satisfăcuți, bucuroși că au fost familiarizați cu recomandări utile. Cu atât mai mult, cu cât, în final,  polițiștii le-au oferit copiilor câteva clipe de joacă, pe pârtia de săniuș.Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin