Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Cladirea spitalui raional, renovata

Cladirea spitalui raional, renovata imprimare

17.01.2018     924 

 O NOUĂ FILĂ ÎN ISTORIA SPITALULUI RAIONAL CANTEMIR

 Lucrările de construcție în cadrul proiectului investițional de reabilitare termică a Spitalului raional Cantemir sunt pe ultima sută de metri. În ultimele zile ale anului trecut, responsabili din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, aflați în vizită de lucru la Cantemir,  au constatat că, actualmente, muncitorii firmei "Consmodern" SRL au încheiat, practice, lucrările de termoizolare a fațadei blocului I din proiectul blocul chirurgical al spitalului.De asemenea, au fost finalizate lucrările de renovare  a acoperișului la unul din blocurile instituției medico-sanitare.Reprezentanții ADR au atras atenția responsabilului tehnic al proiectului asupra volumului și mai ales-a calității lucrărilor, corespunderea acestora cu normativele în construcții și documentația de execuție.În concluzie putem afirma că lucrările sunt executate în volum de 80-85%.

 În context, vom preciza, că proiectul "Reabilitarea termică a clădirii IMSP „Spitalul raional Cantemir" este implementat de ADR Sud din mijloacele Fondului Național de Dezvoltare Regională. Acesta își propune să sporească gradul de confort al blocului chirurgical al IMSP ,,Spitalul raional Cantemir" prin eficientizarea consumului de energie termică în interiorul clădirii. În cadrul proiectului ce ține de domeniul eficiență energetică se prevăd, de asemenea, de a fi întreprinse măsuri de renovare a sistemului de ventilare a clădirii instituției medicale din Cantemir, de efectuare a lucrărilor de tâmplărie și de instalare a colectoarelor solare, care ar asigura alimentarea neântreruptă cu apă menajeră. Valoarea lucrărilor de construcţiei-montaj, ce reprezintă obiectul contractului de antrepriză semnat între Agenția de Dezvoltare Regională Sud, Consiliul Raional Cantemir și antreprenorul general „Consmodern" SRL, a fost de cca 12 mln.163 444 lei. Voi aminti că pentru anul 2017 din Fondul Național de Dezvoltare Regională în scopul implementării  proiectului de reabilitare termică a blocului chirurgical al Spitalul raional Cantemir au fost alocați 5 milioane de lei.

 Vom mai aminti că, între aa.2014-2015, cu suportul financiar al Fondului eficiență energetic, a fost implementat proiectul Lucrări în eficiență energetică în blocul terapie al IMSP „Spitalul raional Cantemir"  în valoare totală de 1,5 mln lei(1,2 mln-din Fondul eficiență energetic și 300 mii lei-din partea Guvernului RM), care a permis căptușirea pereților, efectuarea lucrărilor de renovare a clădirii.

 

 Valeriu Gandrabur, managerul proiectului. Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin