Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Ziua recoltei la Cantemir

Ziua recoltei la Cantemir imprimare

24.10.2017     1127 

          ZIUA RECOLTEI LA CANTEMIR

 Sâmbătă, 21 octombrie 2017, în Piața Independenței din orașul Cantemir, s-a desfășurat sărbătoarea Ziua Recoltei, ediția 2017. Producătorii agricoli,apicultorii, viticultuorii și vinificatorii, crescătorii de păsări și animale, întreprinderile de panificație și conserve, meșterii populari din localitățile raionului, dar și din alte raioane și-au expus spre vânzare și aprecierea cantemirenilor și oaspeților cele mai alese produse, articole meșteșugărești  autohtone.   După binecuvântarea oficiată de către părintele paroh al bisericii din Cantemir, Tudor Vasilache, cei prezenți au fost salutați de către conducerea raionului, delegația municipiului Moinești, județul Bacău, cu care este înfrățit orașul Cantemir, alți oaspeți.

 Pe tot parcursul zilei, în piață au răsunat cântece, s-a dansat, s-a gustat din roadele toamnei, au fost apreciate vinurile. Cu ocazia sărbătorii de astăzi, a menționat în discursul său președintele raionului, Andrei Ciobanu, vin cu cele mai sincere felicitări şi urări de bine pentru toţi agricultorii din raion, pentru acei care în condiţii dificile, prin munca lor zi de zi ne aduc pe masă Pâinea cea de toate zilele, produse agricole autohtone. Chiar dacă ultimii ani sunt complicați din punct de vedere al condiţiilor climaterice, au muncit cu abnegaţie plugarii, viticultorii, vinificatorii, legumicultorii, crescătorii de animale din CAP Glia, Ciobalaccia, SA Imperial-Vin, unitățile economice Fiagri Stiharu, Agrolileu, Tismicub, Sânzâenele, AgroCapaclia, Ion Sobor, Doina Ioana, Ceseida,GȚ Todorov ș.a.Munca bine organizată, coordonarea eficientă a acțiunilor a permis CAP “Glia”(conducător-C.Putregai) să obţină și în a.c. o creştere considerabilă la producerea cerealierelor, a florii-soarelui, fructelor şi altor culture, intrând în posesia Premiului Mare.

 

 În final, au fost desemnați cei mai buni producători agricoli, vinificatori, cea mai reușită prezentare a primăriilor, au fost menționați cu semne de gratitudine cei mai buni meșteri populari.  Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin