D E C I Z I E
nr.05/-XXVI din 22.06.2017
or. Cantemir
Cu privire la programul de activitate a
subdiviziunilor Consiliului raional şi al
aparatului preşedintelui raionului pe
semestrul II al anului 2017
În temeiul art. 43 (2) din Legea privind administraţia publică locală nr. 436-XVI din 28.12.2006 ,examinând proiectul Programului de activitate al Consiliului Raional, a subdiviziunilor sale şi a aparatului preşedintelui raionului pe semestrul II , anul 2017, avizele comisiei consultative de specialitate drept, disciplină şi culte, comisiei consultative de specialitate finanţe, buget, activităţi economico-financiare şi construcţii, comisiei consultative de specialitate probleme sociale : învăţământ, cultură, protecţie socială, sănătate publică, muncă, activităţi social-culturale şi turism, comisiei consultative de specialitate agricultură, industrie, amenajarea teritoriului şi protecţia mediului, Consiliul Raional
D E C I D E:
01. Se aprobă programul de activitate al Consiliului Raional,a subdiviziunilor sale şi a aparatului preşedintelui raionului pe semestrul II, anul 2017 după cum urmează:
aparatul preşedintelui raionului Cantemir (anexa nr.1 );
direcţia finanţe(anexa nr.2 );
direcţia construcţii,gospodărie comunală, dezvoltare locală şi regională(anexa nr.3 );
direcţia agricultură, economie şi relaţii funciare(anexa nr.4 );
direcţia generală învăţămînt(anexa nr.5 );
direcţia asistenţă socială şi protecţia familiei(anexa nr.6 );
serviciul cultură şi turism(anexa nr.7 ).
02. Conducătorii subdiviziunilor Consiliului Raional vor întreprinde măsurile necesare pentru îndeplinirea acţiunilor trasate.
03. Responsabilitatea pentru monitorizarea realizării programului sus- menţionat se pune în seama secretarului consiliului raional şi a vicepreşedinţilor raionului.
04. Decizia în cauză se aduce la cunoştinţa factorilor nominalizaţi , altor persoane interesate şi publicului în termen de 10 zile.
05. Despre executarea prezentei decizii Consiliul Raional va fi informat în trimestrul I , anul 2018.
06. Controlul executării deciziei în cauză se pune în sarcina dlui Andrei Ciobanu, preşedintele raionului, comisiei consultative de specialitate drept, disciplină şi culte.
Preşedintele şedinţei _____________________
Avizat:
Secretar al consiliului raional Ludmila Ţurcanu
D E C I Z I E
nr.05/-XXVI din 22.06.2017
or. Cantemir
Despre raportul privirnd rezultatele inspectării
financiare tematice efectuate la Direcția Asistență
Socială și Protecție a Familiei Cantemir
În temeiul art. 43 (2) din Legea privind Administraţia publică locală nr. 436-XVI din 28.12.2006, în conformitate cu Raportul privind rezultatele inspectării financiare tematice efectuate la Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei Cantemir,examinînd nota informativă a Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Despre Raportul privind rezultatele inspectării financiare tematice efectuate la Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Cantemir,avizele comisiei consultative de specialitate drept, disciplină şi culte, comisiei consultative de specialitate probleme sociale: învăţămînt, cultură, protecţie socială, sănătate publică, muncă,activităţi social-culturale şi turism ,Consiliul raional
D E C I D E:
01. Se ia act de informația prezentată de dna Munteanu Viorica, şef Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Cantemir, cu privire la Raportul privind rezultatele inspectării financiare tematice efectuate la Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Cantemir(se anexează).
02. Se pune în sarcina Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Cantemir, monitorizarea permanentă a corectitudinii prezentării documentelor justificative de acordare a ajutorului material de către beneficiarii din unităţile teritorial-administrative Cantemir de nivelul I.
03. Monitorizarea executării prezentei decizii se pune în sarcina domnului Sergiu Butuc, vicepreşedinte al raionului.
04. Decizia în cauză se aduce la cunoştinţa factorilor nominalizaţi în termen de 10 zile şi se expediază Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova în acelaşi termen.
05. Controlul executării deciziei în cauză se pune în sarcina comisiei consultative de
specialitate drept, disciplină şi culte, comisiei consultative de specialitate probleme sociale: învăţămînt, cultură, protecţie socială, sănătate publică, muncă, activităţi social-culturale şi turism.
Preşedintele şedinţei ________________________
Avizat:
Secretar al consiliului raional Ludmila Țurcanu
Anexa nr.01
la decizia consiliului raional
nr. 05/-XXVI din 22.06.2017
Notă informativă
despre Raportul privind la rezultatele inspectării financiare tematice efectuate la
Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei Cantemir
În baza autorizației nr. 27-17-26 din 11.05.2017, eliberată de către Direcția teritorială Inspectare Financiare Cahul a Inspecției Financiare din subordinea Ministrului Finanțelor al Republicii Moldova,echipa de inspectare în componența de inspector principal Veaceslav Larin și inspector superior Xenia Albur, la indicația Inspecției Financiare nr. 27-10-09/489 din 02.05.2017, a efectuat inspectarea financiară tematică la Direcția Asistență Socialăși Protecția Familiei a Consiliului raional Cantemir, pe aspectele de solicitare a unui grup de petiționari din satul Baimaclia, raionul Cantemir adresată domnului Vladimir Țurcan, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
Inspectarea a fost efectuată pe data de 11 mai 2017, cu acordul șefului Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei a Consiliului raional Cantemir doamnei Viorica Munteanu în prezența specialistului principal doamnei Natalia Coșer și specialist doamna Irina Popa.
Au fost supuse inspectării documentele primare ce ține de acordare a ajutorului social/ajutorul pentru perioada rece a anuluiși ajutor material benificiarilor primariei comunei Baimaclia,raionul Cantemir pe perioada 01.01.2016-01.05.2017.
În cadrul inspectării privind acordarea a ajutorului social/ajutorul pentru perioada rece a anului și ajutor material beneficiarilor primariei comunei Baimaclia,raionul Cantemir pe perioada 01.01.2016-01.05.2017, încălcări nu s-au constatat.
Șef DASPF Cantemir Viorica Munteanu
D E C I Z I E
nr.05/-XXVI din 22.06.2017
or. Cantemir
Despre
În temeiul art. 43 (2), din Legea privind administraţia publică locală nr. 436-XVI din 28.12.2006, Legii asistenței sociale nr.547/-XV din 25.12.2003, art. 49 alin.(4) din Legea privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități nr. 60din 30.03.2012, Hotărîrii Guvernului nr. 1413din 27.12.2016 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a compensaţiei pentru serviciile de transport , examinînd avizele comisiei consultative de specialitatefinanţe, buget, activităţi economico-financiare şi construcţii, comisiei consultative de specialitate drept, disciplină şi culte, comisiei consultative de specialitate probleme sociale: învăţămînt, cultură, protecţie socială, sănătate publică, muncă,activităţi social-culturale și turism, Consiliul raional
D E C I D E :
01. Se ia act de nota despre aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a compensaţiei pentru serviciile de transport. (se anează).
02.Se aprobă Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a compensaţiei pentru serviciile de transport.( se anează).
03. Decizia intră în vigoare de la momentul adoptării acesteia.
04. Informaţia despre executarea deciziei în cauză va fi prezentată Consiliului raional în trimestrul II anul 2018.
05. Executarea deciziei nominalizate se pune în sarcina direcției asistență socială și protecție a familiei
06.Monitorizarea executării prezentei decizii se pune în sarcina dlui Sergiu Butuc, vicepreședinte al raionului.
07. Controlul executării deciziei în cauză se pune în sarcina comisiei consultative de specialitate drept, disciplină şi culte, comisiei consultative de specialitate învăţămînt, cultură, protecţie socială, sănătate publică, muncă, activităţi social-culturaleși turism.
Preşedintele şedinţei
Avizat:
Secretarul consiliului raional Ludmila Țurcanu
Anexă nr.01
la decizia Consiliului raional Cantemir
nr. 05/-XXVI din 22.06.2017
Notă informativă
despre
Direcția asistență socialăși protecție a familiei Cantemir, vă informează conform bazei date create de către Direcție, în raionul Cantemirsunt 2931 persoane cu dizabilități,inclusiv:
Maturi cu dizabilități severe- 394 beneficiari;
Maturi cu dizabilități accentuate-1423 beneficiari;
Maturi cu dizabilități mediu-833 beneficiari;
Copiii cu dizabilități severe-107 beneficiari;
Copiiicu dizabilități accentuate-125 beneficiari;
Copiii cu dizabilități mediu-49 beneficiari ;
Au dreptul la compensaţie:
a) persoanele cu dizabilităţi severe;
b ) persoanele cu dizabilităţi accentuate;
c) copiii cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani;
d) persoanele care însoţesc o persoană cu dizabilitate severă sau un copil cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani;
e) persoanele cu dizabilităţi locomotorii (inclusiv copiii cu dizabilităţi locomotorii în vîrstă de pînă la 18 ani), cetăţeni ai r. Cantemir sau cetăţeni străini avînd domiciliul legal în Republica Moldova în condiţiile legii şi se află în evidenţa structurii teritoriale de asistenţă socială de la locul de trai.
Mărimea compensaţiei pentru un trimestru, constituie:
1) pentru persoanele cu dizabilităţi severe şi copiii cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani – 138 de lei;
2) pentru persoanele cu dizabilităţi accentuate – 69 de lei.
Cuantumul compensaţiei stabilite din prezentul Regulament includ şi compensaţia pentru persoanele care însoţesc persoana cu dizabilităţi severe sau copilul cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani.
La mărimile compensaţiei stabilite în prezentul Regulament, persoanele cu dizabilităţi locomotorii (inclusiv copiii cu dizabilităţi locomotorii în vîrstă de pînă la 18 ani) beneficiază, trimestrial, de un supliment în mărime de 200 de lei.
În scopul de a contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu disabilități Direcția asistență socială și protecție a familiei Cantemir solicită și propune spre aprobare Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a compensaţiei pentru serviciile de transport.
Șef DASPF Cantemir Viorica MUNTEANU
Anexa nr. 02
la decizia Consiliului raional Cantemir
nr. 05/-XXVI din 22.06.2017
REGULAMENT
cu privire la modul de stabilire şi de plată
a compensaţiei pentru serviciile de transport
I. DISPOZIŢII GENERALE
1. În sensul prezentului Regulament, noţiunile utilizate semnifică următoarele:
1) compensaţie pentru serviciile de transport (în continuare – compensaţie) – plată în bani pentru compensarea cheltuielilor pentru serviciile de transport;
2) persoană cu dizabilităţi locomotorii – persoană cu deficienţe ale aparatului locomotor, stabilite în anexa nr. 3 la prezentul Regulament, deficienţe care, în interacţiune cu diverse obstacole, pot îngrădi participarea ei deplină şi eficientă la viaţa societăţii în condiţii de egalitate cu celelalte persoane.
2. Dizabilitatea la copiii în vîrstă de pînă la 18 ani şi la persoanele adulte este determinată de Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă sau structurile sale teritoriale, instituţie subordonată Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.
II. CATEGORIILE DE BENEFICIARI CARE
AU DREPTUL LA COMPENSAŢIE
3. Au dreptul la compensaţie:
1) persoanele cu dizabilităţi severe;
2) persoanele cu dizabilităţi accentuate;
3) copiii cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani;
4) persoanele care însoţesc o persoană cu dizabilitate severă sau un copil cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani;
5) persoanele cu dizabilităţi locomotorii (inclusiv copiii cu dizabilităţi locomotorii în vîrstă de pînă la 18 ani), cetăţeni ai raionului Cantemir sau cetăţeni străini avînd domiciliul în raionul Cantemir în condiţiile legii şi se află în evidenţa Direcției de asistenţă socială.
III. CONDIŢIILE DE ACORDARE A COMPENSAŢIEI
4. Compensaţia pentru categoriile de persoane specificate în pct. 3 din prezentul Regulament se stabileşte pe baza cererii depuse la Direcția asistențăsocialăși protectie a familiei Cantemir sau la asistentul social comunitar de la locul de trai.
5. La cererea pentru stabilirea compensaţiei se anexează copiile următoarelor documente:
1) buletinul de identitate sau certificatul de naştere (în cazul copiilor cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani);
2) certificatul de dizabilitate şi capacitate de muncă, eliberat de Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă sau de structurile acestuia;
3) concluzia privind necesitatea deservirii cu transport a persoanei cu dizabilităţi locomotorii, eliberată de către Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă sau structurile acestuia, care se prezintă numai în cazul categoriilor de persoane specificate la pct. 3 subpct. 5) din prezentul Regulament.
6. La eliberarea concluziei privind necesitatea deservirii cu transport (conform modelului din anexa nr. 4 la prezentul Regulament, pentru categoriile de persoane specificate la pct. 3 subpct. 5), Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă sau structurile acestuia iau în considerare afecţiunile aparatului locomotor stabilite în anexa nr. 3 la prezentul Regulament.Copia concluziei se anexează la dosarul solicitantului.
7. La stabilirea compensaţiei, structura teritorială de asistenţă socială iau în considerare pachetul de documente din dosarele actuale ale beneficiarilor, actualizîndu-le după necesitate.
8. Persoanele care pentru prima dată solicită stabilirea compensaţiei prezintă tot pachetul de documente specificat la pct. 5 şi, după caz, la pct. 28 din prezentul Regulament, iar structurile teritoriale de asistenţă socială întocmesc dosarele personale ale beneficiarilor.
IV. MĂRIMEA COMPENSAŢIEI
9. Mărimea compensaţiei pentru un trimestru,constituie:
1) pentru persoanele cu dizabilităţi severe şi copiii cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani – 138 de lei;
2) pentru persoanele cu dizabilităţi accentuate – 69 de lei.
10. Cuantumul compensaţiei stabilite la subpct. 1) din pct. 9 din prezentul Regulament includ şi compensaţia pentru persoanele care însoţesc persoana cu dizabilităţi severe sau copilul cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani.
11. La mărimile compensaţiei stabilite la pct. 9 din prezentul Regulament, persoanele cu dizabilităţi locomotorii (inclusiv copiii cu dizabilităţi locomotorii în vîrstă de pînă la 18 ani) beneficiază, trimestrial, de un supliment în mărime de 200 de lei.
V. MODUL DE STABILIRE ŞI DE PLATĂ
A COMPENSAŢIEI
12. Compensaţia se achită trimestrial, pentru trimestrul în curs, în prima lună a trimestrului de gestiune.
13. În cazul apariţiei dreptului la compensaţie, aceasta se stabileşte din luna apariţiei acestui drept, cu condiţia prezentării documentelor necesare în termen de 60 de zile de la data apariţiei dreptului. În caz contrar, compensaţia se stabileşte din luna prezentării documentelor necesare.
14. Mărimea compensaţiei pe parcursul trimestrului în curs se determină proporţional numărului lunilor complete din luna în care a apărut dreptul sau a pierdut dreptul şi, respectiv, au fost prezentate documentele necesare.
15. În cazul pierderii dreptului la compensaţie stabilit la pct. 27 din prezentul Regulament, plata acesteia încetează începînd cu trimestrul următor.
16. Reluarea plăţilor compensaţiei, în cazul schimbării situaţiilor prevăzute la pct. 27 subpct. 2)-4) din prezentul Regulament, începe din trimestrul următor celuia în care au apărut schimbările menţionate.
17. Direcția asistenţă social şi protecţia familiei, pe baza documentelor prezentate, vor completa listele persoanelor care beneficiază de compensaţie, conform anexei nr.1 la prezentul Regulament.
18. Listele persoanelor care beneficiază de compensaţie se prezintă, pe suport de hîrtie şi electronic, Centrului de poştă al Î.S. „Poşta Moldovei” pentru plata compensaţiei.
19. Direcția asistenţă socială şi protecţia familiei actualizează, trimestrial, listele persoanelor care beneficiază de compensaţie.
20. Plata compensaţiei se efectuează de către centrele de poştă ale Î.S. „Poşta Moldovei” conform listelor perfectate de Direcția asistenţă socială, încheind în acest sens un contract de colaborare.
21. Listele de plată a compensaţiei se păstrează la Direcţia asistenţă socială şi protecţia familiei şi centrele de poştă ale Î.S. „Poşta Moldovei” pe parcursul a 3 ani.
22. În cazul în care beneficiarii nu pot primi compensaţia din motive de boală sau din alte cauze şi se adresează mai tîrziu, compensaţia se plăteşte pentru perioada neachitării, fără nici un fel de restricţii în timp.
23. În cazul în care compensaţia a fost stabilită, dar nu s-a achitat la timp beneficiarilor decedaţi, compensaţia pentru perioada respectivă se plăteşte soţului (soţiei), părinţilor sau copiilor acestuia, iar în cazul lipsei acestora – persoanei care prezintă dovezi că a suportat cheltuielile pentru înmormîntare.
24. Compensaţia neachitată la timp din vina organului care efectuează stabilirea şi plata lor se achită pentru perioada precedentă, fără nici un fel de restricţii în termen.
25. Compensaţia se plăteşte beneficiarului sau altor persoane pe baza procurii valabile, eliberate de beneficiar conform legislaţiei în vigoare.
26. În cazul în care beneficiarii îşi schimbă locul de trai, plata compensaţiei se suspendă la locul precedent şi se reia, prin decizia organului abilitat, la noul loc de trai din trimestrul suspendării – în cazul în care compensaţia nu a fost achitată, şi, respectiv, din trimestrul următor celui în care compensaţia a fost suspendată – în cazul în care compensaţia a fost achitată. Dosarul personal al beneficiarului şi informaţia privind plăţile efectuate acestuia se transmit Direcției asistență socială şi protecţia familiei, pe baza unui demers oficial.
27. Pierderea dreptului şi stoparea plăţii compensaţiei are loc în caz de:
1) deces al beneficiarului;
2) aflare la întreţinerea deplină a statului;
3) expirare a termenului şi/sau neprezentare în termen a certificatului privind gradul de dizabilitate şi capacitate de muncă şi/sau a concluziei privind necesitatea deservirii cu transport, în cazul în care acestea sînt eliberate cu termen;
4) utilizare a facilităţilor fiscale şi vamale la importul unui mijloc de transport, acordat cu titlu gratuit (donaţie), destinat pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi ale aparatului locomotor (reutilat în modul corespunzător), conform prevederilor legislaţiei în vigoare. Stoparea plăţii compensaţiei are loc, pe baza copiei certificatului de înmatriculare a mijlocului de transport (prezentat obligatoriu de către beneficiar în timp de 3 zile lucrătoare de la data înmatriculării), din trimestrul următor celui care a beneficiat de scutirea de drepturi de import al unui mijloc de transport, pînă la împlinirea termenului de 7 ani.
28. Beneficiarilor de compensaţie din rîndul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii severe care depun cerere la structura teritorială de asistenţă socială de la locul de trai pentru a renunţa la compensaţia pentru serviciile de transport în schimbul facilităţilor fiscale şi vamale li se eliberează certificatul privind solicitarea beneficiarului de a renunţa la compensaţie în schimbul facilităţilor fiscale şi vamale, conform anexei nr. 5 la prezentul Regulament. O copie a certificatului se anexează la dosarul beneficiarului.
VI. MODUL DE FINANŢARE ŞI RAPORTARE
29. Direcția asistenţă socială şi protecţia familiei transferă, la începutul primei luni a trimestrului de gestiune (pînă la data de 3 a lunii), mijloacele necesare pentru plata compensaţiilor pe contul centrelor de poştă ale Î.S. „Poşta Moldovei”, cu indicarea sumei transferate cu destinaţie specială.
30. Sumele compensaţiei neridicate de beneficiari în decurs de 3 luni consecutive ale trimestrului în care se efectuează plata compensaţiei, centrele de poştă ale Î.S. „Poşta Moldovei” le restituie necondiţionat la contul Direcția asistenţă socială şi protecţia familiei , făcîndu-se menţiunile respective pe suportul de hîrtie al listelor persoanelor, pentru sumele rambursate pentru fiecare beneficiar.
31. Centrele de poştă ale Î.S. „Poşta Moldovei” prezintă Direcției asistenţă socială şi protecţia familiei pînă la finele lunii următoare a celei în care se efectuează plata compensaţiei, raportul privind plata compensaţiei, conform anexei nr.2 la prezentul Regulament.
32. Anual, în procesul de planificare bugetară, consiliul raional prezintă Ministerului Finanţelor propuneri privind mijloacele financiare necesare pentru plata compensaţiilor, luînd în considerare numărul solicitanţilor/potenţialilor beneficiari, iar o copie a acestor propuneri se transmite Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.
33. Ministerul Finanţelor, anual, la stabilirea relaţiilor dintre bugetul de stat şi bugetele unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul al doilea ia în calcul şi planifică cheltuielile legate de plata compensaţiilor, reieşind din propunerile şi necesităţile prezentate de către consiliul raional.
VII. DISPOZIŢII FINALE
34. Responsabilitatea pentru autenticitatea certificatelor eliberate şi prezentate pentru stabilirea compensaţiilor o poartă persoanele cu funcţii de răspundere care le-au eliberat.
35. Responsabilitatea pentru corectitudinea stabilirii compensaţiilor, precum şi utilizarea mijloacelor bugetare alocate o poartă persoanele cu funcţii de răspundere ale Direcției asistenţă socială şi protecţia familiei şi ale centrelor de poştă ale Î.S. „Poşta Moldovei”.
36. Revizuirea cuantumurilor compensaţiilor specificate la pct. 9-11 şi pct. 13 din prezentul Regulament se va efectua periodic, odată cu majorarea tarifelor la călătorie în mijloacele de transport în comun.
37. Controlul asupra stabilirii corecte, achitării şi utilizării mijloacelor financiare de către persoanele responsabile se pune în sarcina organelor abilitate cu funcţii de control conform legislaţiei în vigoare.
38. Sumele plătite în plus din vina organului responsabil de stabilirea sau plata compensaţiei sînt restituite de către persoana vinovată, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
39. Contestaţiile privind stabilirea sau plata compensaţiei se examinează de către organul responsabil în modul stabilit de legislaţia în vigoare.
40. Deciziile organului responsabil de stabilirea sau plata compensaţiei pot fi contestate în modul stabilit de legislaţia în vigoare
Secretar al consiliului raional Ţurcanu Ludmila
Anexa nr.1
la Regulamentul cu privire la modul
de stabilire şi de plată a compensaţiei
pentru serviciile de transport
LISTA
persoanelor care beneficiază de compensaţie pentru serviciile de transport în
trimestrul ____anul _______ raionul (municipiul) ______ primăria (pretura) ________
|
Nr. crt.
|
Numele, prenumele, patronimicul
|
Localitatea, adresa de la domiciliu
|
Codul personal
|
Numărul legitimaţiei
|
Categoria
|
Suma pentru plată, lei
|
Achitat
|
Semnătura
|
ssuma, lei
|
ddata
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
11.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Total
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Direcția asistenţă socială
şi protecție a familiei Cantemir
___________
(semnătura)
L.Ş.
|
Contabil-şef _____________________
(semnătura)
|
|
|
Anexa nr.2
la Regulamentul cu privire la modul
de stabilire şi de plată a compensaţiei
pentru serviciile de transport
RAPORT privind plăţile compensaţiei pentru serviciile de transport trimestrul________
anul _______ raionul (municipiul)__________ primăria (pretura) _________
|
Nr.
crt.
|
Denumirea primăriei (preturii)
|
Structura teritorială de asistenţă socială
|
Achitat
|
Soldul mijloacelor băneşti neutilizate
|
numărul beneficiarilor
|
suma, lei
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
1.
|
|
|
|
|
|
2.
|
|
|
|
|
|
Total pe raion/ municipiu
|
|
|
|
|
Şeful Centrului de poştă
___________
(semnătura)
L.Ş.
|
Contabil-şef__________________
(semnătura)
|
Anexa nr. 3
la Regulamentul cu privire la modul
de stabilire şi de plată a compensaţiei
pentru serviciile de transport
LISTA
afecţiunilor aparatului locomotor
1. Bont de coapsă (unilateral/bilateral), bont de gambă (unilateral/bilateral) şi bont al piciorului propriu-zis la nivelul articulaţiei Shopard sau Lisfranc bilateral, care generează deficienţe funcţionale şi structurale de locomoţie de grad accentuat sau sever (indiferent dacă este protezat sau neprotezat).
2. Redoare strînsă (artrogenă, miogenă, neurogenă) în poziţie vicioasă a articulaţiei coxofemurale (unilateral/bilateral), a articulaţiei genunchiului (unilateral/bilateral) şi a articulaţiei talocrurale (bilateral), care generează deficienţe de locomoţie de grad accentuat sau sever.
3. Anchiloză a articulaţiilor membrului pelvin, care generează deficienţe de locomoţie de grad accentuat sau sever.
4. Pseudoartroză a osului femural sau a oaselor gambei cu dereglări de locomoţie accentuate sau severe, pentru perioada de tratament chirurgical sau în cazul în care nu poate fi recuperată chirurgical.
5. Osteoartroză deformantă a două sau mai multe articulaţii ale membrului pelvin, care generează deficienţe funcţionale şi structurale de locomoţie de grad accentuat sau sever (indiferent de geneza lor), cu necesitate de suport asistiv şi/sau neprotezabil.
6. Maladie vasculară a membrelor inferioare (sindrom posttrombotic, elefantism), care generează deficienţe funcţionale de locomoţie de grad accentuat sau sever.
7. Pareză sau plegie a membrului pelvin de orice geneză (centrală, vasculară, posttraumatică), care generează deficienţe de locomoţie de grad accentuat sau sever.
Anexa nr.4
la Regulamentul cu privire la modul
de stabilire şi de plată a compensaţiei
pentru serviciile de transport
CONCLUZIA nr.___
privind necesitatea deservirii cu transport
Eliberată de către Consiliul _____________________________________
Dlui/Dnei ___________________________________________________,
IDNP ______________________________________________________
(numele, prenumele, patronimic)
Domiciliat/ă__________________________________________________
Încadrat/ă în grad _____de dizabilitate (de la___20__ pînă la ____20__).
Afecţiunea corespunde pct.____ din Lista afecţiunilor aparatului locomotor.
Concluzia este valabilă pentru perioada încadrării persoanei în grad de dizabilitate.
Data eliberării ______20___ Şef Consiliu ________
L. Ş.
Anexa nr. 5
la Regulamentul cu privire la modul
de stabilire şi de plată a compensaţiei
pentru serviciile de transport
CERTIFICATUL nr. ___
privind solicitarea beneficiarului de a renunţa la compensaţie
în schimbul facilităţilor fiscale şi vamale
Prin prezentul certificat, Structura teritorială de asistenţă socială _______, confirmă că dl/dna ________________________, IDNP ___________________,
(numele, prenumele, patronimic)
domiciliat/ă_______________________________________________________,
este persoană cu dizabilităţi locomotorii severe şi, prin cerere, a solicitat renunţarea la compensaţia pentru serviciile de transport în schimbul facilităţilor fiscale şi vamale.
Data eliberării _______20___ Şef Direcția asistență socială
L. Ş. și protecție a familiei Cantemir __________
DECIZIE
nr. 05/-XXVI din 22 .06 .2017
or.Cantemir
Cu privire la organizarea şi desfăşurarea
Sărbătorii "Spicul de Aur ”ediţia anului 2017
În temeiul art. 43 alin. (1) lit (s), art 46 alin. (1) din Legea nr. 436-XVI din 28 decembrie 2006 privind administraţia publică locală, examinînd avizele comisiei consultative de specialitate agricultură, industrie, amenajarea teritoiului și protecția mediului, comisiei consultative de specialitate finanțe, buget, activități economico-financiare și construcții, comisiei consultative de specialitate drept, disciplină şi culte, Consiliul Raional
DECIDE:
01.Se stabileşte că sărbătoarea ,,Spicul de Aur ”, ediţia din anul 2017, în raionul Cantemir se va desfăşura la data de 12 august 2017.
02. Se aprobă:
Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului în cadrul sărbătorii "Spicul de Aur” ,ediţia anului 2017 în raionul Cantemir ( conform anexei );
Devizul de cheltuieli în sumă de 50.000 (cincizeci mii) lei pentru organizarea și desfășurarea sărbătorii "Spicul de Aur”, ediţia anului 2017” (se anexează).
03.Se abrogă decizia nr.06/04-XXVI din 20.10.2016 Cu privire la organizarea şi desfăşurare a sărbătorii ,, Zilei recoltei ,”ediţia anului 2016.
04.Controlul executării prezentei decizii se pune în sarcina dlui Victor Culicovschi, vicepreşedinte al raionului Cantemir, comisiei consultative de specialitate agricultură, industrie, amenajarea teritoiului și protecția mediului, comisiei consultative de specialitate finanțe, buget, activități economico-financiare și construcții.
Preşedintele şedinţei ______________________
Avizat:
Secretar al consiliului raional Ludmila Ţurcanu
Anexa nr.01
la decizia consiliului raional
nr. 05/-XXVI din 22.06.2017
REGULAMENT
cu privire la organizarea şi desfăşurarea sărbătorii
"Spicul de Aur” , ediţia anului 2017
Anexa nr.01
la Regulamentul cu privire la organizarea și
desfășurarea sărbătorii
”Spicul de Aur ” ediția anului 2017
Lista concursurilor
01. „Cea mai bună întreptindere cu profil agricol”.
02. „Cea mai eficientă administrare a întreprinderii ”
03.„Cel mai bun mecanizator al anului ”.
Anexa nr.02
la Regulamentul cu privire la organizarea și
desfășurarea sărbătorii
”Spicul de Aur” ediția anului 2017
din 12 august 2017.
Data desfăşurării: 12 august2017
Locul desfăşurării: Piaţa Independenţei or. Cantemir
07:30 – 09:30 Sosirea participanţilor la sărbătoare şi amenajarea expoziţiilor.
09:30 – 10:00 Inaugurarea Oficială a Sărbătorii "Spicul de Aur” ,editia 2017.
10:00 – 12:00 Lucrul comisiilor şi totalizarea concursurilor.
12:00 – 13:00 Ceremonia de decernare a premiilor învingătorilor concursurilor.
13:00 – 14:30 Spectacolul muzical – coregrafic.
14:30 – ... Hora de sărbătoare.
.............. Recepţie
Anexa nr.03
la decizia consiliului raional
nr. 05/-XXVI din 22.06.2017
1. Cheltuieli de cancelarie (procurarea diplomelor, posterilor, invitatiilor,
plicurilor, consumabile ş.a.) - ........ lei
2. Premii băneşti pentru cei mai buni antreperenori pînă la - ......... lei
3. Cheltuieli transport - ........ lei
5. Cheltuieli pentru efectuarea întîlnirii festive de protocol(recepţie) -.......... lei
Total : 50.000 lei
Secretar al consiliului raional Ludmila Ţurcanu
D E C I Z I E
nr. 05/-XXVI din 22.06.2017
or. Cantemir
Despre
În temeiul art. 43 (2), din Legea privind administraţia publică locală nr. 436-XVI din 28.12.2006, Legii asistenței sociale nr.547/-XV din 25.12.2003, art. 49 alin.(4) din Legea privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități nr. 60din 30.03.2012, Hotărîrii Guvernului nr. 1413din 27.12.2016 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a compensaţiei pentru serviciile de transport , examinînd avizele comisiei consultative de specialitatefinanţe, buget, activităţi economico-financiare şi construcţii, comisiei consultative de specialitate drept, disciplină şi culte, comisiei consultative de specialitate probleme sociale: învăţămînt, cultură, protecţie socială, sănătate publică, muncă,activităţi social-culturale și turism, Consiliul raional
D E C I D E :
01. Se ia act de nota despre aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a compensaţiei pentru serviciile de transport. (se anează).
02.Se aprobă Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a compensaţiei pentru serviciile de transport.( se anează).
03. Decizia intră în vigoare de la momentul adoptării acesteia.
04. Informaţia despre executarea deciziei în cauză va fi prezentată Consiliului raional în trimestrul II anul 2018.
05. Executarea deciziei nominalizate se pune în sarcina direcției asistență socială și protecție a familiei
06.Monitorizarea executării prezentei decizii se pune în sarcina dlui Sergiu Butuc, vicepreședinte al raionului.
07. Controlul executării deciziei în cauză se pune în sarcina comisiei consultative de specialitate drept, disciplină şi culte, comisiei consultative de specialitate învăţămînt, cultură, protecţie socială, sănătate publică, muncă, activităţi social-culturaleși turism.
Preşedintele şedinţei
Avizat:
Secretarul consiliului raional Ludmila Țurcanu
Anexă nr.01
la decizia Consiliului raional Cantemir
nr. 05/-XXVI din 22.06.2017
Notă informativă
despre
Direcția asistență socialăși protecție a familiei Cantemir, vă informează conform bazei date create de către Direcție, în raionul Cantemirsunt 2931 persoane cu dizabilități,inclusiv:
Maturi cu dizabilități severe- 394 beneficiari;
Maturi cu dizabilități accentuate-1423 beneficiari;
Maturi cu dizabilități mediu-833 beneficiari;
Copiii cu dizabilități severe-107 beneficiari;
Copiiicu dizabilități accentuate-125 beneficiari;
Copiii cu dizabilități mediu-49 beneficiari ;
Au dreptul la compensaţie:
a) persoanele cu dizabilităţi severe;
b ) persoanele cu dizabilităţi accentuate;
c) copiii cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani;
d) persoanele care însoţesc o persoană cu dizabilitate severă sau un copil cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani;
e) persoanele cu dizabilităţi locomotorii (inclusiv copiii cu dizabilităţi locomotorii în vîrstă de pînă la 18 ani), cetăţeni ai r. Cantemir sau cetăţeni străini avînd domiciliul legal în Republica Moldova în condiţiile legii şi se află în evidenţa structurii teritoriale de asistenţă socială de la locul de trai.
Mărimea compensaţiei pentru un trimestru, constituie:
1) pentru persoanele cu dizabilităţi severe şi copiii cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani – 138 de lei;
2) pentru persoanele cu dizabilităţi accentuate – 69 de lei.
Cuantumul compensaţiei stabilite din prezentul Regulament includ şi compensaţia pentru persoanele care însoţesc persoana cu dizabilităţi severe sau copilul cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani.
La mărimile compensaţiei stabilite în prezentul Regulament, persoanele cu dizabilităţi locomotorii (inclusiv copiii cu dizabilităţi locomotorii în vîrstă de pînă la 18 ani) beneficiază, trimestrial, de un supliment în mărime de 200 de lei.
În scopul de a contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu disabilități Direcția asistență socială și protecție a familiei Cantemir solicită și propune spre aprobare Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a compensaţiei pentru serviciile de transport.
Șef DASPF Cantemir Viorica MUNTEANU
Anexa nr. 02
la decizia Consiliului raional Cantemir
nr. 05/-XXVI din 22.06.2017
REGULAMENT
cu privire la modul de stabilire şi de plată
a compensaţiei pentru serviciile de transport
I. DISPOZIŢII GENERALE
1. În sensul prezentului Regulament, noţiunile utilizate semnifică următoarele:
1) compensaţie pentru serviciile de transport (în continuare – compensaţie) – plată în bani pentru compensarea cheltuielilor pentru serviciile de transport;
2) persoană cu dizabilităţi locomotorii – persoană cu deficienţe ale aparatului locomotor, stabilite în anexa nr. 3 la prezentul Regulament, deficienţe care, în interacţiune cu diverse obstacole, pot îngrădi participarea ei deplină şi eficientă la viaţa societăţii în condiţii de egalitate cu celelalte persoane.
2. Dizabilitatea la copiii în vîrstă de pînă la 18 ani şi la persoanele adulte este determinată de Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă sau structurile sale teritoriale, instituţie subordonată Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.
II. CATEGORIILE DE BENEFICIARI CARE
AU DREPTUL LA COMPENSAŢIE
3. Au dreptul la compensaţie:
1) persoanele cu dizabilităţi severe;
2) persoanele cu dizabilităţi accentuate;
3) copiii cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani;
4) persoanele care însoţesc o persoană cu dizabilitate severă sau un copil cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani;
5) persoanele cu dizabilităţi locomotorii (inclusiv copiii cu dizabilităţi locomotorii în vîrstă de pînă la 18 ani), cetăţeni ai raionului Cantemir sau cetăţeni străini avînd domiciliul în raionul Cantemir în condiţiile legii şi se află în evidenţa Direcției de asistenţă socială.
III. CONDIŢIILE DE ACORDARE A COMPENSAŢIEI
4. Compensaţia pentru categoriile de persoane specificate în pct. 3 din prezentul Regulament se stabileşte pe baza cererii depuse la Direcția asistențăsocialăși protectie a familiei Cantemir sau la asistentul social comunitar de la locul de trai.
5. La cererea pentru stabilirea compensaţiei se anexează copiile următoarelor documente:
1) buletinul de identitate sau certificatul de naştere (în cazul copiilor cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani);
2) certificatul de dizabilitate şi capacitate de muncă, eliberat de Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă sau de structurile acestuia;
3) concluzia privind necesitatea deservirii cu transport a persoanei cu dizabilităţi locomotorii, eliberată de către Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă sau structurile acestuia, care se prezintă numai în cazul categoriilor de persoane specificate la pct. 3 subpct. 5) din prezentul Regulament.
6. La eliberarea concluziei privind necesitatea deservirii cu transport (conform modelului din anexa nr. 4 la prezentul Regulament, pentru categoriile de persoane specificate la pct. 3 subpct. 5), Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă sau structurile acestuia iau în considerare afecţiunile aparatului locomotor stabilite în anexa nr. 3 la prezentul Regulament.Copia concluziei se anexează la dosarul solicitantului.
7. La stabilirea compensaţiei, structura teritorială de asistenţă socială iau în considerare pachetul de documente din dosarele actuale ale beneficiarilor, actualizîndu-le după necesitate.
8. Persoanele care pentru prima dată solicită stabilirea compensaţiei prezintă tot pachetul de documente specificat la pct. 5 şi, după caz, la pct. 28 din prezentul Regulament, iar structurile teritoriale de asistenţă socială întocmesc dosarele personale ale beneficiarilor.
IV. MĂRIMEA COMPENSAŢIEI
9. Mărimea compensaţiei pentru un trimestru,constituie:
1) pentru persoanele cu dizabilităţi severe şi copiii cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani – 138 de lei;
2) pentru persoanele cu dizabilităţi accentuate – 69 de lei.
10. Cuantumul compensaţiei stabilite la subpct. 1) din pct. 9 din prezentul Regulament includ şi compensaţia pentru persoanele care însoţesc persoana cu dizabilităţi severe sau copilul cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani.
11. La mărimile compensaţiei stabilite la pct. 9 din prezentul Regulament, persoanele cu dizabilităţi locomotorii (inclusiv copiii cu dizabilităţi locomotorii în vîrstă de pînă la 18 ani) beneficiază, trimestrial, de un supliment în mărime de 200 de lei.
V. MODUL DE STABILIRE ŞI DE PLATĂ
A COMPENSAŢIEI
12. Compensaţia se achită trimestrial, pentru trimestrul în curs, în prima lună a trimestrului de gestiune.
13. În cazul apariţiei dreptului la compensaţie, aceasta se stabileşte din luna apariţiei acestui drept, cu condiţia prezentării documentelor necesare în termen de 60 de zile de la data apariţiei dreptului. În caz contrar, compensaţia se stabileşte din luna prezentării documentelor necesare.
14. Mărimea compensaţiei pe parcursul trimestrului în curs se determină proporţional numărului lunilor complete din luna în care a apărut dreptul sau a pierdut dreptul şi, respectiv, au fost prezentate documentele necesare.
15. În cazul pierderii dreptului la compensaţie stabilit la pct. 27 din prezentul Regulament, plata acesteia încetează începînd cu trimestrul următor.
16. Reluarea plăţilor compensaţiei, în cazul schimbării situaţiilor prevăzute la pct. 27 subpct. 2)-4) din prezentul Regulament, începe din trimestrul următor celuia în care au apărut schimbările menţionate.
17. Direcția asistenţă social şi protecţia familiei, pe baza documentelor prezentate, vor completa listele persoanelor care beneficiază de compensaţie, conform anexei nr.1 la prezentul Regulament.
18. Listele persoanelor care beneficiază de compensaţie se prezintă, pe suport de hîrtie şi electronic, Centrului de poştă al Î.S. „Poşta Moldovei” pentru plata compensaţiei.
19. Direcția asistenţă socială şi protecţia familiei actualizează, trimestrial, listele persoanelor care beneficiază de compensaţie.
20. Plata compensaţiei se efectuează de către centrele de poştă ale Î.S. „Poşta Moldovei” conform listelor perfectate de Direcția asistenţă socială, încheind în acest sens un contract de colaborare.
21. Listele de plată a compensaţiei se păstrează la Direcţia asistenţă socială şi protecţia familiei şi centrele de poştă ale Î.S. „Poşta Moldovei” pe parcursul a 3 ani.
22. În cazul în care beneficiarii nu pot primi compensaţia din motive de boală sau din alte cauze şi se adresează mai tîrziu, compensaţia se plăteşte pentru perioada neachitării, fără nici un fel de restricţii în timp.
23. În cazul în care compensaţia a fost stabilită, dar nu s-a achitat la timp beneficiarilor decedaţi, compensaţia pentru perioada respectivă se plăteşte soţului (soţiei), părinţilor sau copiilor acestuia, iar în cazul lipsei acestora – persoanei care prezintă dovezi că a suportat cheltuielile pentru înmormîntare.
24. Compensaţia neachitată la timp din vina organului care efectuează stabilirea şi plata lor se achită pentru perioada precedentă, fără nici un fel de restricţii în termen.
25. Compensaţia se plăteşte beneficiarului sau altor persoane pe baza procurii valabile, eliberate de beneficiar conform legislaţiei în vigoare.
26. În cazul în care beneficiarii îşi schimbă locul de trai, plata compensaţiei se suspendă la locul precedent şi se reia, prin decizia organului abilitat, la noul loc de trai din trimestrul suspendării – în cazul în care compensaţia nu a fost achitată, şi, respectiv, din trimestrul următor celui în care compensaţia a fost suspendată – în cazul în care compensaţia a fost achitată. Dosarul personal al beneficiarului şi informaţia privind plăţile efectuate acestuia se transmit Direcției asistență socială şi protecţia familiei, pe baza unui demers oficial.
27. Pierderea dreptului şi stoparea plăţii compensaţiei are loc în caz de:
1) deces al beneficiarului;
2) aflare la întreţinerea deplină a statului;
3) expirare a termenului şi/sau neprezentare în termen a certificatului privind gradul de dizabilitate şi capacitate de muncă şi/sau a concluziei privind necesitatea deservirii cu transport, în cazul în care acestea sînt eliberate cu termen;
4) utilizare a facilităţilor fiscale şi vamale la importul unui mijloc de transport, acordat cu titlu gratuit (donaţie), destinat pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi ale aparatului locomotor (reutilat în modul corespunzător), conform prevederilor legislaţiei în vigoare. Stoparea plăţii compensaţiei are loc, pe baza copiei certificatului de înmatriculare a mijlocului de transport (prezentat obligatoriu de către beneficiar în timp de 3 zile lucrătoare de la data înmatriculării), din trimestrul următor celui care a beneficiat de scutirea de drepturi de import al unui mijloc de transport, pînă la împlinirea termenului de 7 ani.
28. Beneficiarilor de compensaţie din rîndul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii severe care depun cerere la structura teritorială de asistenţă socială de la locul de trai pentru a renunţa la compensaţia pentru serviciile de transport în schimbul facilităţilor fiscale şi vamale li se eliberează certificatul privind solicitarea beneficiarului de a renunţa la compensaţie în schimbul facilităţilor fiscale şi vamale, conform anexei nr. 5 la prezentul Regulament. O copie a certificatului se anexează la dosarul beneficiarului.
VI. MODUL DE FINANŢARE ŞI RAPORTARE
29. Direcția asistenţă socială şi protecţia familiei transferă, la începutul primei luni a trimestrului de gestiune (pînă la data de 3 a lunii), mijloacele necesare pentru plata compensaţiilor pe contul centrelor de poştă ale Î.S. „Poşta Moldovei”, cu indicarea sumei transferate cu destinaţie specială.
30. Sumele compensaţiei neridicate de beneficiari în decurs de 3 luni consecutive ale trimestrului în care se efectuează plata compensaţiei, centrele de poştă ale Î.S. „Poşta Moldovei” le restituie necondiţionat la contul Direcția asistenţă socială şi protecţia familiei , făcîndu-se menţiunile respective pe suportul de hîrtie al listelor persoanelor, pentru sumele rambursate pentru fiecare beneficiar.
31. Centrele de poştă ale Î.S. „Poşta Moldovei” prezintă Direcției asistenţă socială şi protecţia familiei pînă la finele lunii următoare a celei în care se efectuează plata compensaţiei, raportul privind plata compensaţiei, conform anexei nr.2 la prezentul Regulament.
32. Anual, în procesul de planificare bugetară, consiliul raional prezintă Ministerului Finanţelor propuneri privind mijloacele financiare necesare pentru plata compensaţiilor, luînd în considerare numărul solicitanţilor/potenţialilor beneficiari, iar o copie a acestor propuneri se transmite Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.
33. Ministerul Finanţelor, anual, la stabilirea relaţiilor dintre bugetul de stat şi bugetele unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul al doilea ia în calcul şi planifică cheltuielile legate de plata compensaţiilor, reieşind din propunerile şi necesităţile prezentate de către consiliul raional.
VII. DISPOZIŢII FINALE
34. Responsabilitatea pentru autenticitatea certificatelor eliberate şi prezentate pentru stabilirea compensaţiilor o poartă persoanele cu funcţii de răspundere care le-au eliberat.
35. Responsabilitatea pentru corectitudinea stabilirii compensaţiilor, precum şi utilizarea mijloacelor bugetare alocate o poartă persoanele cu funcţii de răspundere ale Direcției asistenţă socială şi protecţia familiei şi ale centrelor de poştă ale Î.S. „Poşta Moldovei”.
36. Revizuirea cuantumurilor compensaţiilor specificate la pct. 9-11 şi pct. 13 din prezentul Regulament se va efectua periodic, odată cu majorarea tarifelor la călătorie în mijloacele de transport în comun.
37. Controlul asupra stabilirii corecte, achitării şi utilizării mijloacelor financiare de către persoanele responsabile se pune în sarcina organelor abilitate cu funcţii de control conform legislaţiei în vigoare.
38. Sumele plătite în plus din vina organului responsabil de stabilirea sau plata compensaţiei sînt restituite de către persoana vinovată, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
39. Contestaţiile privind stabilirea sau plata compensaţiei se examinează de către organul responsabil în modul stabilit de legislaţia în vigoare.
40. Deciziile organului responsabil de stabilirea sau plata compensaţiei pot fi contestate în modul stabilit de legislaţia în vigoare
Secretar al consiliului raional Ţurcanu Ludmila
Anexa nr.1
la Regulamentul cu privire la modul
de stabilire şi de plată a compensaţiei
pentru serviciile de transport
LISTA
persoanelor care beneficiază de compensaţie pentru serviciile de transport în
trimestrul ____anul _______ raionul (municipiul) ______ primăria (pretura) ________
|
Nr. crt.
|
Numele, prenumele, patronimicul
|
Localitatea, adresa de la domiciliu
|
Codul personal
|
Numărul legitimaţiei
|
Categoria
|
Suma pentru plată, lei
|
Achitat
|
Semnătura
|
ssuma, lei
|
ddata
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
11.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Total
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Direcția asistenţă socială
şi protecție a familiei Cantemir
___________
(semnătura)
L.Ş.
|
Contabil-şef _____________________
(semnătura)
|
|
|
Anexa nr.2
la Regulamentul cu privire la modul
de stabilire şi de plată a compensaţiei
pentru serviciile de transport
RAPORT privind plăţile compensaţiei pentru serviciile de transport trimestrul________
anul _______ raionul (municipiul)__________ primăria (pretura) _________
|
Nr.
crt.
|
Denumirea primăriei (preturii)
|
Structura teritorială de asistenţă socială
|
Achitat
|
Soldul mijloacelor băneşti neutilizate
|
numărul beneficiarilor
|
suma, lei
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
1.
|
|
|
|
|
|
2.
|
|
|
|
|
|
Total pe raion/ municipiu
|
|
|
|
|
Şeful Centrului de poştă
___________
(semnătura)
L.Ş.
|
Contabil-şef__________________
(semnătura)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anexa nr. 3
la Regulamentul cu privire la modul
de stabilire şi de plată a compensaţiei
pentru serviciile de transport
LISTA
afecţiunilor aparatului locomotor
1. Bont de coapsă (unilateral/bilateral), bont de gambă (unilateral/bilateral) şi bont al piciorului propriu-zis la nivelul articulaţiei Shopard sau Lisfranc bilateral, care generează deficienţe funcţionale şi structurale de locomoţie de grad accentuat sau sever (indiferent dacă este protezat sau neprotezat).
2. Redoare strînsă (artrogenă, miogenă, neurogenă) în poziţie vicioasă a articulaţiei coxofemurale (unilateral/bilateral), a articulaţiei genunchiului (unilateral/bilateral) şi a articulaţiei talocrurale (bilateral), care generează deficienţe de locomoţie de grad accentuat sau sever.
3. Anchiloză a articulaţiilor membrului pelvin, care generează deficienţe de locomoţie de grad accentuat sau sever.
4. Pseudoartroză a osului femural sau a oaselor gambei cu dereglări de locomoţie accentuate sau severe, pentru perioada de tratament chirurgical sau în cazul în care nu poate fi recuperată chirurgical.
5. Osteoartroză deformantă a două sau mai multe articulaţii ale membrului pelvin, care generează deficienţe funcţionale şi structurale de locomoţie de grad accentuat sau sever (indiferent de geneza lor), cu necesitate de suport asistiv şi/sau neprotezabil.
6. Maladie vasculară a membrelor inferioare (sindrom posttrombotic, elefantism), care generează deficienţe funcţionale de locomoţie de grad accentuat sau sever.
7. Pareză sau plegie a membrului pelvin de orice geneză (centrală, vasculară, posttraumatică), care generează deficienţe de locomoţie de grad accentuat sau sever.
Anexa nr.4
la Regulamentul cu privire la modul
de stabilire şi de plată a compensaţiei
pentru serviciile de transport
CONCLUZIA nr.___
privind necesitatea deservirii cu transport
Eliberată de către Consiliul _____________________________________
Dlui/Dnei ___________________________________________________,
IDNP ______________________________________________________
(numele, prenumele, patronimic)
Domiciliat/ă__________________________________________________
Încadrat/ă în grad _____de dizabilitate (de la___20__ pînă la ____20__).
Afecţiunea corespunde pct.____ din Lista afecţiunilor aparatului locomotor.
Concluzia este valabilă pentru perioada încadrării persoanei în grad de dizabilitate.
Data eliberării ______20___ Şef Consiliu ________
L. Ş.
Anexa nr. 5
la Regulamentul cu privire la modul
de stabilire şi de plată a compensaţiei
pentru serviciile de transport
CERTIFICATUL nr. ___
privind solicitarea beneficiarului de a renunţa la compensaţie
în schimbul facilităţilor fiscale şi vamale
Prin prezentul certificat, Structura teritorială de asistenţă socială _______, confirmă că dl/dna ________________________, IDNP ___________________,
(numele, prenumele, patronimic)
domiciliat/ă_______________________________________________________,
este persoană cu dizabilităţi locomotorii severe şi, prin cerere, a solicitat renunţarea la compensaţia pentru serviciile de transport în schimbul facilităţilor fiscale şi vamale.
Data eliberării _______20___ Şef Direcția asistență socială
L. Ş. și protecție a familiei Cantemir __________
D E C I Z I E
nr. 05/-XXVI din 22.06.2017
or. Cantemir
Cu privire la modificarea deciziei Consiliului raional
Cantemir nr. 01/19-XXVI din 20.08.2015”Cu privire la
Componenţa consiliului de administraţie a Fondului
local de susţinere socială a populaţiei”
În temeiul art. 43(2) din Legea privind administraţia publică locală nr. 436-XVI din 28.12.2006, Legii Fondului republican şi a fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei nr.827-XIV din 18.02.2000, Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova nr. 1083 din 26.10.2000 “privind punerea în aplicare a Legii Fondului republican şi a Fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei” (cu modificările şi completările ulterioare), examinînd avizele comisiei consultative de specialitate drept, disciplină şi culte, comisiei consultative de specialitate probleme sociale: învăţămînt, cultură, protecţie socială, sănătate publică, muncă, activităţi social-culturale şi turism, raionul Cantemir
D E C I D E:
01. Se modifică anexa nr. 01 la decizia consiluilui raional Cantemir nr. 01/19 – XXVI
din 20.08.2015 ”Cu privire la componenţa consiliului de administraţie a Fondului local de susţinere socială a populaţiei”,după cum urmează:
în punctul 10 numele, prenumele Jelev Dmitri, consilier raional, se înlocuieşte cu numele, prenumele, Antoniu Anatolie, consilier raional;
în punctul 11, se exclude sintagma ,, preşedintele asociaţiei primarilor” şi se include numele,prenumele , Bîzu Ion, primar, s. Cîrpeşti.
02.Executarea prezentei decizii se pune în seama dlui Sergiu Butuc, vicepreşedinte al raionului.
03.Prezenta decizie se aduce la cunoştinţa persoanelor nominalizate şi publicului în tremens de 10 zile de către dna Ludmila Ţurcanu, secretar al consiliului raional.
04. Controlul executării deciziei în cauză se pune în seama dlui Andrei Ciobanu preşedintele raionului, comisiei consultative de specialitate probleme sociale: învăţămînt, cultură, protecţie socială, sănătate publică, muncă, activităţi social- culturale şi turism.
Preşedintele şedinţei _____________________
Avizată:
Secretar al consiliului raional Ludmila Ţurcanu