Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Onoare voua, profesori valorosi si elevi cu vocatie

Onoare voua, profesori valorosi si elevi cu vocatie imprimare

08.06.2017     1108 

Gala Laureaților concursurilor raionale extracurriculare și extrascolare pentru elevii din raionul Cantemir, ediția 2017, avu un frumos și semnificativ generic:„Să ne consacrăm întru dăinuirea și desăvârșirea culturii si zidirii noastre, descoperindu-ne fântânile din noi  și  oferindu-le către setea neamului”.

 Rând pe rând, în aplauzele celor prezenți, urcau în scena Casei raionale de cultură elevii premiați cu locul I, respectiv, II și III, la Olimpiada disciplinelor școlare în aa.2016-2017, cărora le-au fost înmânate Diplomele și medaliile respective, după ce a urmat nominația premianților cu mențiune la Olimpiada disciplinelor școlare,câștigătorii Concursului raional, premianți ai locului III la Concursul republican „Limba noastră-i o comoară”-grupul de elevi din Gimnaziul „Delta” Tartaul,echipa tinerilor agenți ai circulației rutiere din Gimnaziul „V.Pârvan” din Gotești, care în a.c.au reprezentat raionul la Concursul republican „Securitatea la trafic înseamnă viață”, organizat în colaborare cu MAI, obținând locul III la etapa regională/republicană. Au impresionat grupul de dansatori din LT „N. Mihai” din Ciobalaccia cu  compoziția sportivă aerobică, laureații Spartachiadei a 39-a,micii dansatori de la Do-Re-Mi”,tineri interpreți de la instituțiile educaționale.

 Laureații au fost felicitați călduros de către președintele raionului, Andrei Ciobanu, șefa Direcției Generale Învățământ(DGÎ), Lilia Cebotaru, colaboratori ai DGÎ ș.a. Evenimentul de astăzi, a menționat președintele A.Ciobanu,  este o frumoasă tradiție, în cadrul căreia sunt scoase din anonimat numele celor mai buni dintre cei buni, este o etapă de ascensiune spre realizări notorii ale celor două personaje- profesor și elev. În semn de apreciere, mulțumire și încurajare, Direcția Generală Învățămînt, Consiliul raional vin să vă susțină atât în aspect spiritual, cât și material. Prin aceasta dorim să subliniem că apreciem la justa valoare performanțele înregistrate de elevi și pedagogii lor, menționând importanța acestor succese pentru viitorul copiilor premianți.Este o adevărată mândire să vedem sala aceasta plină cu olimpici, cu elevi sârguincioși și dornici de cunoștințe.Este, în primul rând, meritul pedagogilor, cărora, pe această cale le doresc curaj și răbdare pentru a pregăti elevi și pe viitor, pentru că succesele discipolilor reprezintă esența existenței și muncii pedagogului. Este îmbucurător faptul că în a.c. au fost înaintate oferte pentru participare la olimpiada raională din 25 de instituţii de învăţământ preuniversitar, la etapa raională au participat 428 elevi, rezultatele fiind bune: pe locul I s-au clasat 62 participanţi, II-61, III-44  și menţiune-36 participanţi. Doresc olimpicilor noi succese, doar ascensiune, realizări frumoase, emoții înălțătoare, iar cadrelor didactice-sănătate, putere de muncă, elan creator, rezistență și răbdare, perseverență și tenacitate provocărilor timpului întru realizarea idealului nostru comun-pregătirea pentru viață a generației tinere a speranțelor și așteptărilor.  Sincere felicitări copiilor care au depus muncă și efort, deschizându-și astfel o ușă în viitor. Mulțumim din suflet profesorilor, care au muncit la pregătirea acestor elevi, mulțumim părinților, care au ajutat copiii să înregistreze aceste rezultate, promovând astfel localitățile de baștină, raionul Cantemir.Să știți că munca ce ați depus-o și performanțele obținute sunt adevărate cărți de vizită pentru noi toți.Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin