Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Ziua de nastere a lui D.Cantemir

Ziua de nastere a lui D.Cantemir imprimare

26.10.2016     2538 

              FILOSOF ÎNTRE REGI ȘI REGE ÎNTRE FILOSOFI

 Așa va rămâne în amintirea noastră, peste secole, savantul, scriitorul și domnitorul  Moldovei, Dimitrie Cantemir, numele căruia îl poartă raionul și orașul Cantemir de pe malul Prutului, la câțiva kilometri de la care, în Silișteni(astăzi-Dm.Cantemir), comuna Fălciu, județul Vaslui, se năștea marele gânditor la 26 octombrie 1673.

 Cu ocazia celor 343 ani de la naștere, la 26 octombrie 2016, în semn de profundă recunoștință, conducerea raionului, angajații din aparatul președintelui raionului, ai altor subdiviziuni ale Consiliului raional, au depus buchete și coroane de flori la bustul domnitorului, din Piața Independenței din Cantemir.

 

 Reprezentantul de vază al științei și culturii europene a fost comemorat și la Liceul Teoretic “Dm.Cantemir” din centrul raional . Cu un minireferat despre viața și activitatea distinsului înaintaș în fața învățeceilor a venit profesorul de istorie, Sevastian Voinu, după care liceenii au depus flori vii la piedestalul bustului lui Dimitrie Cantemir.                               Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin