Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Recunostinta oamenilor in halate albe

Recunostinta oamenilor in halate albe imprimare

10.06.2016     1055 

     FLORILE RECUNOŞTINŢEI PENTRU OAMENII ÎN HALATE ALBE

La finele săptămânii trecute, în incinta Casei raionale de cultură „N.Sulac” din Cantemir, s-a desfășurat festivitatea prilejuită de Ziua profesională a lucrătorului medical și a farmacistului. La eveniment au fost prezenți președintele raionului, Andrei Ciobanu, vicepreședintele Sergiu Butuc, directorul Agenției Sud-Vest a Agenției Naționale Asistență Medicală, Dumitru Batâr, conducătorii instituțiilor medicale, medici, asistente, infirmiere, alți lucrători din sfera ocrotirii sănătății.

 Iurie Mihăescu, directorul Spitalului raional, apoi-Dumitru Vrabie, medic-șef sanitar de stat, Andrei Doina, directorul CS Cantemir, Maia Putregai, Cociulia, Ecaterina Corober, Ciobalaccia, Elena Olteanu, Baimaclia, Mihai Carabețchi, Gotești și-au felicitat cordial colegii, menționându-i, cu semne de gratitudine pe cei mai buni. Lucrători medicali fruntași au fost premiați și felicitați călduros de către D.Batâr, de președintele raionului, A.Ciobanu, care a spus următoarele:

- La acest început de Cireșar, într-o perfectă armonie cu frumuseţile multicolore ale acestui anotimp, bat inimile mărinimoase ale oamenilor în halate albe, a celora care sunt străjeri la cel mai scump dar lăsat de Dumnezeu- sănătatea. Prin contribuţia lor zilnică, medicii și farmaciștii adună în cronica raionului firicele de realizări şi fapte bune de urmat. Cu preţul propriei sănătăţi, ei investesc cu uitare de sine în sănătatea pacienţilor, luminând din contul arderii personale. Modestia, sinceritatea, omenia, înţelepciunea, dragostea pentru cei suferinzi, dăruirea de sine constituie calităţile ce-i caracterizează.  Fiecare dintre urmașii lui Hipocrate este un adevărat păzitor ce stă la straja sănătăţii oamenilor, identificând și tratând maladiile. Pentru că au salvat nu doar o viaţă de om, pentru că ştiu cu iscusinţă să lumineze viaţa apropiaţilor, iar acolo unde există ură ei ştiu să facă loc pentru dragoste, acolo unde există greşeală-să reverse lumina adevărului, unde e disperare-să aducă speranţă, acolo unde există tristeţe – să aducă bucurie,  unde este întuneric – să aducă lumină etc. Pentru că în fiecare zi medicii din Cantemir, din CS Baimaclia, Ciobalaccia, Cociulia, Gotești dau dovadă de profesionalism, de calităţi, în aparență simple, dar, totodată deosebite: puritate, frumuseţe, nobleţe.  Dar și profesia  de asistentă medicală este asociată cu bunătatea, blândeţea, dăruirea de sine, grija permanentă faţă de sănătatea oamenilor. Asemenea surori medicale avem atât în cadrul Spitalului raional, cât și în Centrele de Sănătate, unde trudesc tinere zvelte, tinere, energice, răbdătoare, bune la suflet, hotărâte, perseverente, îndrăzneţe, care și-au conscarat întreaga viață unui crez nobil: “Sănătatea, acest minunat dar al lui Dumnezeu, trebuie păstrat şi menţinut permanent la acelaşi nivel, căci odată pierdut, greu îl întorci”. Oamenii în halate albe sunt acei, care ştiu cu pricepere să aline durerile suferinzilor, din adâncul sufletului să-i încurajeze, aducând bucuria continuităţii neamului în fiecare familie, dăruind o rază de speranţă bolnavilor, ajutând la tratarea bolii şi a sufletului în baza simplei chemări a inimii.  Vrem să ne fiți mereu alături sănătoși, frumoși, deoarece prezenţa Dvs ne dă puteri şi încredere în forţele noastre, inspirându-i pe toţi la realizări pe tărâmul profesional.  

 

 A urmat un concert de zile mari, cu interpreții Adriana Ochișanu, Mihai Ciobanu, Anișoara Puică, Corina Țepeș și Costi Burlacu.Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin