Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Festival concurs la Haragâș

Festival concurs la Haragâș imprimare

10.05.2016     1168 

   FESTIVALUL-CONCURS “JOC ȘI CÂNTEC DE LA PRUT”

 Tradiționalul festival-concurs al formațiilor artiștilor amatori din rl Cantemir cu genericul “Joc și cântec de la Prut”, s-a desfășurat, de astă dată, în satul Haragâș, unde s-a sărbătorit Hramul localității-Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Biruitorul.

 După inaugurarea oficială, de către primarul Iurie Bălănuță, a sărbătorii, locuitorii satului și oaspeții lor au fost salutați călduros de către președintele raionului, Andrei Ciobanu, deputata în Parlamentul R.Moldova, Elena Bacalu, șeful biroului de evidență și documentare a populației, Anatolie Antoniu. A urmat evoluarea colectivelor artistice de amatori-Melancolie din Vișniovca, Semătorii și Mocăncuța din Cociulia, Soacrele din Ciobalaccia, La izvor și Doina Prutului din Cantemir, în ritmul melodiilor cărora, sătenii s-au prins în hore, sârbe și bătute.

 

 Programul sărbătorii a inclus și competiții sportive-volei, tenis de masă, dame, trânta, tragerea otgonului, sărituri în lungime ș.a., care au trezit un viu interes în rândul participanților .       Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin