Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Lupii ataca ovinele

Lupii ataca ovinele imprimare

05.04.2016     1169 

LUPII DAU TÂRCOALE LA OVINELE DIN LĂRGUȚA

 

 Incredibil, dar e purul adevăr: o hată de lupi a dat târcoale la oile unui locuitor al satului Lărguța, Cantemir, localitate situată la poalele Codrilor Tigheciului. Locuitorul acestui sat, Vitalie Duca nici nu bănuia că în noaptea de 2 spre 3 aprilie va avea oaspeți nocturni, care au sfâșiat mai mulți mieluți din ocolul situat în grădina de lângă casă.A doua zi disdedimineață, când a venit să dea mâncare și să adape oițele, și-a pus mâinile în cap: chiar lângă portiță a dat de un mieluț sfâșiat de către jivinele hrăpărețe. Câinele, speriat de moarte și el, nici n-a dat glas, nedorind barem să iasă din cușcă. Consternat de cele întâmplate, gospodarul a început a număra capetele, dându-și pe dată  seama că lupii au sfârtecat în jur de zece capete de ovine, tineret din primăvara curentă, rămășițele acestora fiind găsite pe semănăturile din afara localității, în direcția pădurii.

 Cazul este cercetat de organele competente, pentru a stabili paguba, dar și mai ales-de a da de urmele carnivorilor. Una e cert:orice proprietar trebuie să asigure paza păsărilor și vitelor. Se recomandă de îngrădit bine ocolul, de exclus pătrunderea legeră a lupilor înăuntru, a avea 2-3 câini legați, care ar da de știre și a speria animalele sălbatice.

 

 

 Gh.Zagorschi, șef direcția raională pentru siguranța alimentelor Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin