Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Ion Stiharu: „Soluţia este respectarea cu stricteţe a tehnologiei moderne”.

Ion Stiharu: „Soluţia este respectarea cu stricteţe a tehnologiei moderne”. imprimare

29.11.2012     1706 

 

Ion Stiharu: „Soluţia este respectarea cu stricteţe a tehnologiei moderne".

            Experienţa ultimilor ani ne demonstrează o dată în plus că numai dotarea cu tehnică performantă, respectarea cu stricteţe a pevederilor tehnologice avansate, asigurarea cu toate cele necesare pentru eficientizarea agriculturii  dau efectul scontat. Mă refer aici nu numai la procurarea tehnicii cu o înaltă productivitate şi calitate, dar şi la asigurarea cu un sistem de irigare, cu chimicale la preţuri moderate, dar şi/ sau acordarea unui suport plugarilor din partea structurilor centrale. Experienţa amară a acestui an, cînd seceta nemiloasă „ne-a tăiat" substanţial recoltele şi, parcă înadins, introducerea unor noi taxe, majorarea TVA etc. Ne-au convins că de cele mai multe ori, ca şi mai întotdeauna, ţăranul este lăsat unul la unul cu natura, cu toate problemele lui , deloc uşoare.

            Oricum nu avem dreptul să cedăm, să facem cale întoarsă : chiar şi în condiţiile a.c., cînd precipitaţiile, ploile au ocolit cu precădere zona noastră, am reuşit să realizăm cîte ceva din cele preconizate. De pe cele 210 ha de grîu  de toamnă am recoltat 265 tone de boabe de calitate, la fel, cele 260 ha de boabe de calitate , la fel, cele 260 ha de orz ne-au răsplătit truda  cu 385 de tone. Cel mai mult „ne-a fript" seceta la floarea- soarelui :  de pe 165 ha  cu această cultură tehnică  am strîns 189 tone de seminţe oleaginoase.

            Dar noi nu disperăm, pentru toamna curentă am pregătit cum se cuvine toate terenurile, am însămînţat deja 220 de ha cu grîu de toamnă, 176 cu orz  de toamnă, şi 209 ha cu rapiţă . Toate aceste suprafeţe se află într-o stare bună,  culturile sunt  înfrăţite, intră bine în iarnă. Aşa că SRL  „Feagri-Stiharu" rămîne mereu cu speranţa  într-un an agricol care ne-ar satisface mai pe deplin aşteptările, fiind siguri  că nu mai avem ce şi de la cine aştepta : trebuie să muncim, să perseverăm, să obţinem mijloacele necesare pentru dotarea tehnică, pentru aplicarea tehnologiilor avansate, competitivă pe piaţa externă şi internă.

 

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin