Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  COPIII TALENTAŢI - SPERANŢA VIEŢII

COPIII TALENTAŢI - SPERANŢA VIEŢII imprimare

11.06.2012     2584 

 

       COPIII TALENTAŢI - SPERANŢA VIEŢII

  S-au perindat ca un vis plăcut evenimentele, nici n-am apucat bine să ne revenim după emoţiile prilejuite de clinchetul clopoţelului, care a vestit pentru absolvenţii claselor a IX-a şi a XII-ea începutul examenelor, iar pentru ceilalţi copii-începutul vacanţei mari, că ne-a bătut în prag feerica sărbătoare de 1 iunie-Ziua Internaţională a copilului- cu multiplele ei aspecte, unul mai fermecător decât altul. Au fost de toate- zâmbet, bucurie,cântec, joc şi voie bună, expoziţii,poezii, scenete, evoluări pe scenă, concerte de zile mari, cadouri şi premii, cuvinte de apreciere, de recunoştinţă, ba chiar şi câte o lacrimă pe ici-colo, căci aşa-i lumea copilăriei, din care atît de greu ne desprindem, sau chiar nici nu dorim să facem acest lucru...

 Activităţi consacrate sărbătorii s-au desfăşurat în toate localităţile raionului. La Cantemir, bunăoară, copiii au evoluat pe Piaţa Independenţei, în incinta Casei raionale de cultură, apoi s-au distrat pe cinste, organizatorii avînd grijă să le ofere copilaşilor baloane şi îngheţată, dulciuri, sucuri şi  alte bunătăţuri. Pedagogii, părinţii, toţi cei care şi-au croit ceva timp au admirat talentul micuţilor, bucurîndu-se de efortul încununat de succes şi răsplătindu-le străduinţa cu aplauze îndelungate.

 Primăria oraşului Cantemir a organizat un program distractiv dedicat acestei sărbători în Piaţa Independenţei (frumos şi cu gust amenajată către această zi), care a inlcus: poezii şi cântece, prezentate de micuţii de la grădiniţa nr.2, gimnaziul „M.Eminescu", liceul „A.Puşkin";  concursul desenului pe asfalt cu tematica „Vacanţa de vis"(copii de 5-8 ani); competiţii sportive-alergări la 30 m, sărituri cu coarda, sărituri în sac, alergări la 1000 m, alergări cu mingea, ştafeta 4x100 m (elevii cl.I-IV, fete şi băieţi). Învingătoriii au fost premiaţi de către primarul oraşului Cantemir, Roman Ciubaciuc, ceilalţi participanţi s-au ales cu diplome, dar şi cu baloane, dulciuri şi sucuri.Copiilor  invalizi le-au fost oferite 20 pachete cu dulciuri în sumă de 2000 lei. După cum ne-a informat Aliona Ciobanu, specialist tineret şi sport la primărie, sărbătoarea a continuat cu discoteca pentru micuţi la Casa de cultură, după care s-au distrat pe cinste şi tinerii şi tinerele din oraş.   

 Semnificativ, genericul sărbătorii de 1 iunie-„Copiii sînt speranţa vieţii". Să nu dăm uitării acest adevăr pe tot parcursul anului, al vieţii, or, trebuie să recunoaştem că de cele mai dese ori aşa şi se întîmplă, trece sărbătoarea şi uităm de vârsta copilăriei, mai bine zis, de copii, cărora le încălcăm drepturile, impunîndu-i să procedeze aşa, cum dorim noi, maturii, fără a ţine cont de doleanţele lor, de condiţiile care ar facilita dezvoltarea lor armonioasă, aşa cum ne-o dorim cu toţii. 

  Am spus-o şi cu alte ocazii: să le dăm copiilor tot ce-i mai bun, mai frumos, să-i susţinem şi să-i îndrumăm pe cale cea dreaptă şi atunci, la sigur, ei vor fi speranţa vieţii.     

                                                                                                                                                         Ion Domenco

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin