Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  UNDE JOACĂ MOLDOVENII...

UNDE JOACĂ MOLDOVENII... imprimare

11.06.2012     1947 

 

UNDE JOACĂ MOLDOVENII...

  Să ştiţi, dragi cititori, că prin părţile noastre mai sânt foarte mulţi oameni talentaţi,copii şi maturi înzestraţi cu har de la Dumnezeu. Ei poartă în suflet, icoana neprihănită a strămoşilor, care ne-au lăsat „o limbă ca un fagure de miere", un cîntec şi un joc fără pereche, pe care avem datoria să-l purtăm hăt departe, transmiţându-l, mai apoi, copiilor, nepoţilor şi strănepoţilor noştri.

 Anume astfel procedează oamenii din comuna Pleşeni, unde de ani buni activează formaţia artistică de cântece şi dansuri „Glia"(conducător artistic-Natalia Bolocan), colectivul folcloric „Codrenii"(conducător-Sergiu Cazacu), ce duc hăt departe faima cântecului şi dansului, tradiţiile şi datinile noastre populare. Este cunoscut și talentul instrumentiştilor de aici-vioristul  Dumitru Voina şi acordeonistul Nicolae Suditu, care bucură sătenii, dar şi împătimiţii de frumos din întreg raionul.

 Iată că, de curând, formaţia „Glia", condusă de Natalia Bolocan a fost invitată la Festivalul folcloric republican „Un cântec din bătrâni", desfăşurat în Codrii Orheiului şi la care au participat 19 colective folclorice. Artiştii noştri amatori au prezentat tradiţiile şi obiceiurile de primăvară, ce i-a lăsat profund impresionaţi pe spectatori, dar şi pe membrii juriului, care au fost unanimi de părerea de a le acorda locul II, menţionându-i cu o Diplomă de merit şi un cadou de preţ.

 La mai mult şi la mai mare, baftă multă, talentaţi artişti. 

                                                                                                                                                  Ion Doru

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin