Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  UN ZÎMBET, O FLOARE, O RAZĂ DE SOARE !

UN ZÎMBET, O FLOARE, O RAZĂ DE SOARE ! imprimare

11.06.2012     2370 

 

      UN ZÂMBET, O FLOARE, O RAZĂ DE SOARE

 Programul activităţilor prilejuite de Ziua Internaţională a Copilului de astă dată a fost unul destul de consistent şi variat, interesant şi de calitate, dovadă a faptului că Centrul de Creaţie a Copiilor (CCC), dascălii şi învăţăceii lor au depus efort maxim pentru a face bilanţul activităţii de un an, dar şi a marca sărbătoarea copilului aşa cum se merită, or, fiecare dintre noi are o datorie faţă de copii.

 Cantemirenii, dar şi oaspeţii lor au avut posibilitate să admire lucrările copiilor-membri ai cercurilor pe interese care activează pe lângă Centrul de creaţie a copiilor din Cantemir, vernisate în holul Casei raionale de cultură.

 Evoluările pe scenă ale copiilor au fost pe potriva aşteptărilor, astfel, încât aplauzele  spectatorilor nu mai conteneau. Au cules aplauzele binemeritate ansamblul „Do-re-mi"(Cantemir, conducător-N.Şerbescu), ansamblul folcloric „Brânduşa" (gimnaziul Coştangalia, G.Munteanu), de dansuri „Şoimii neamului"(Cociulia, F.Dimcea), folcloric de băieţi şi de fluierişti (Tartaul, V.Popescu), de dans popular „Ciobănaşul" (Ţiganca, I.Diaconu), „Ce culoare" şi de dans,(Tartaul, A.Obreja), folcloric şi  „Trandafirul" (Ţolica, M.Zacon),  „Meteorit" (Pleşeni, N.Bolocan), grupul de dansatori din Antoneşti (conducător-A.Stratiev), fluieriştii din Cania (A.Cotruţă), ansamblul folcloric Ciobalaccia (P. şi V.Ichim), studioul artistic „Tinereţea" (Cantemir, L.Voinu), grupul de fete cu un inspirat montaj literar pe tema dragostei de mamă, copil, ţară (Cantemir, M.Domenco), în total peste 30 numere artistice de valoare, după care, toţi participanţii, care de abia şi-au găsit loc pe scenă, au interpretat îndrăgita melodie „În grădina copilăriei"(solişti-D.Voinu şi M.Ghelan), fredonată şi de unii părinţi aflaţi în sală, care, probabil, şi-au amintit de dulcea şi nevinovata lor copilărie...

 În aplauzele asistenţei, au fost menţonaţi cei mai buni conducători ai cercurilor CCC Cantemir, care au fost călduros felicitaţi de către vicepreşedintele raionului, Ion Buzdugan, directorul-adjunct al direcţiei raionale învăţământ, Ana Certan, directorul şcolii de arte „V.Hanganu", Virginia Boncev, directorul CCC, Maria Şagan. În final,  copiii au primit drept cadou îngheţată, dulciuri, pentru ca sărbătoarea sărbătoare să fie.   

                                                                                                                 Ion Domenco

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin