Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  "Neamul este etern prin cultul eroilor !"

"Neamul este etern prin cultul eroilor !" imprimare

11.06.2012     1969 

Neamul este etern prin cultul eroilor!

 

Cu ocazia zilei eroilor , marcată în România de Ziua Înălţării  a lui Iisus Hristos, la cimitirul eroilor din preajma  satului Stoieneşti , rl  Cantemir, a avut loc o ceremonie de pomenire , la care au fost prezenţi ataşatul militar al României  în Republica Moldova , colonel Danicu Tănasă consulul Consulatului General al României la Cahul , Ionel Mitea, Mitropolitul Basarabiei Petru, alte oficialităţi și reprezentanţi ai cultelor.Un sobor de preoţi , în frunte cu Mitropolitul Petru, a oficiat o slujbă de pomenire.

Ca o stăvilă în calea uitării această ceremonie de cinstire  a eroilor căzuţi pentru neam şi ţară, ce s-a încheat cu depunerea  de flori.Marele Nicolae Iorga spunea că „orice neam poate fi etern doar prin cultul eroilor". Deci, eternă  poate fi doar amintirea  despre eroii căzuţi , şi este de datoria noastră  de a purta cultul eroilor, pentru generaţiile  prezente şi viitoare.

La ceremonia de depunere a florilor la cimitirul eroilor  au participat preşedintele raionului , Ştefan Zaharia, consilierii raionali Anatolie Antoniu şi Andrei Dubenco.

Pe fronturile celui de-al doilea război mondial numai pe teritoriul Republicii Moldova au căzut în lupte peste 71 mii militari români, care au fost înhumaţi în cca 300 de localităţi.

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin