Prima / Informaţii utile / Noutăţi  /  Cursuri antreprenoriat turistic

Cursuri antreprenoriat turistic imprimare

23.11.2020     234 

 

În raionul Cantemir a fost desfășurat un Curs de Antreprenoriat Turistic pentru 20 de participanți

 

La începutul lunii noiembrie curent, Consiliul Raional Cantemir a desfășurat cursul de antreprenoriat touristic în cadrul proiectului Escapeland – Dezvoltarea și promovarea în comun a turismului activ în Bazinul Mării Negre. Au fost incluși în cadrul cursului 20 de reprezentanți din diferite domenii și din diferite localități a raionului Cantemir.

Consiliul Raional Cantemir, în calitate de partener regional în cadrul cooperării transfrontaliere în domeniul turismului la nivelul Euroregiunii „Dunărea de Jos” prin participarea la proiecte durabile între România, Republica Moldova, Ucraina și Republica Georgia, a organizat 3 zile de sesiuni de consolidare a capacităților în domeniul antreprenoriatului cultural și turistic pentru 20 de reprezentanți din domeniile operatorilor de turism, cultură, ONG-urilor locale, administrație publică locală, cluburilor sportive și de turism și antreprenori din raionul Cantemir.

Cursul de antreprenoriat turistic a familiarizat participanții cu informații utile teoretice și practice, idei de business inovative cu exemple de afaceri de succes turism și discuții pe marginea legislației aferente domeniului turistic, resurse umane, branding personal etc. Formarea şi perfecţionarea profesională a potențialilor antreprenori din domeniul turismului din raionul Cantemir reprezintă un imperativ în ridicarea calităţii produselor turistice și creșterea nivelului de cunoștințe/tehnici inovatoare privind antreprenoriatul și dezvoltarea de noi afaceri în domeniul dezvoltării culturii și a turismului local.

Ana Axenti, participantă la curs, provine din localitatea Chioselia, raionul Cantemir. Ea a menționat că “transferul și acumularea de cunoștințe ce ține de activitatea turistică la nivel local și cadrul juridic în care se desfășoară activitatea turistică au fost punctele forte ale cursului. Acest curs mi-a trezit un interes și mi-a dat curajul să explorez, să dezvolt și să promovez autenticitatea noastră locală într-o activitate turistică” Ea a mai subliniat că trebuie valorific potențial turistic al obiectivelor care le avem în raion.

Scopul proiectului Escapeland – Dezvoltarea și promovarea în comun a turismului activ în Bazinul Mării Negre este de a dezvolta cooperarea transfrontalieră și intensificarea contactelor dintre partenerii din bazinul Mării Negre, satisfacerea necesităților de dezvoltare și promovare a turismului transfrontalier și a antreprenoriatului cultural. De asemenea, creșterea atractivității bazinului Mării Negre (BSB) prin investiții în turismul activ și creșterea fluxului de turiști interesați de activități turistice și culturale în această regiune, reprezintă un obiectiv propus de proiect de a genera dezvoltare economică și a stimula sectorul turistic.

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin